Ягоди в шоколад и сметана

Необходими продукти:
- ягоди
- шоколад
- гъста високомаслена сметана - по желание
Начин на приготвяне:
Изсипете ягодите в гевгир, потопете в съд с вода (нека се покрият), след това извадете гевгира и когато водата се отцеди, отново потопете, извадете и този път оставете водата да се изцеди напълно.
Подредете ягодите върху хартиена кърпа, нека водата се оттече напълно.
Начупете шоколада на парчета, изсипете го в купа, която сложете на водна баня. Разтопете го. Когато това стане, прибавете към него сметана, а количеството й да бъде 1/3 от това на шоколада. Разбъркайте. Сметаната не е задължителна, ако не обичате, не използвайте.
Насипете дъното на голям плосък съд с малко захар. Потопете всяка ягодка в шоколадово-сметановата смес и подреждайте в подноса. Това е всичко.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХРИСТИНА МАСАЖНО МАСЛО ЯГОДА, СМЕТАНА И ШАМПАНСКО 150 мл
ХРИСТИНА ПРОФЕСИОНАЛНО МАСАЖНО ОЛИО ЯГОДА, ШАМПАНСКО И СМЕТАНА 500 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД 350 мл
СУПЕР БЕРИС прах 180 г ХЕЛТ ЕЙД
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ДЕЦА дъвчащи таблетки * 30 NATURE'S WAY
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Десерти от плодове
- Студено мляко с шоколад
- Кактус
- Как цели плодове се побират в бутилка?
- Гранадила - ползи за здравето
- Шоколадови палачинки
- Ягодово руло
- Ягодово смути с банани, овесени ядки и мед
- Вредната храна оказва значителен ефект върху здравето и поведението ни
- Орехово брауни с кафе и шоколад
- Шоколадово смути с фъстъчено масло и бадемово мляко
Коментари към Ягоди в шоколад и сметана