Прасковена нежност
Необходими продукти:
3 праскови
1 готов пандишпанов блат
350 мл натурално кисело мляко
250 гр пудра захар
1 лимон
1/2 с. л. желатин
зърна нар за украса
Начин на приготвяне:
Измийте прасковите, потопете ги във вряща вода за 30 секунди и след това обелете. Разрежете ги на половина, оставете няколко парчета, а останалите смелете на пюре заедно със 100 грама от пудрата захар. Разтворете желатина в малко студена вода, след това на водна баня. 1/2 от полученото желе прибавете към пюрето от праскови. Пандишпановия блат поставете в подходяща форма и полейте с 1/2 от желето с прасковите и оставете за 40 минути на студено.
Останалото количество пудра захар смесете с киселото мляко, настърганата кора и сока от лимона. Прибавете останалото желе с прасковите и разбийте.
Парчетата плодове, които отделихте в началото, подредете върху крема, полейте с половината от желето, което остана и сложете на студено за 2 часа. Украсете със зърна нар, нарежете на порции и поднесете!
Да ви е сладко!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХРИСТИНА БАЛСАМ ЗА УСТНИ С ПРАСКОВА 30 мл
ЛОВАРЕ ЧАЙ АСОРТИ PRIME TEA SET филтър 6 ВИДА * 15
УРИАЖ ТЕРМАЛ КОМПЛЕКТ ХИДРАТИРАЩ БОГАТ КРЕМ ЗА ЛИЦЕ 40 мл + ХИДРАТИРАЩ ОКОЛООЧЕН КРЕМ 15 мл
МИКС ЗА ПУДИНГ С ТРОПИЧЕСКИ ПЛОДОВЕ 50 г ЗДРАВНИЦА
Б.ФРЕШ СУФЛЕ ЗА ТЯЛО ПРАСКОВА И МАНДАРИНА 250 мл
ГРЕЙС КОЛ ДАМСКИ ПОДАРЪЧЕН КОМПЛЕКТ КАДИФЕНА РОЗА И БОЖУР 2 + ГЪБА ЗА БАНЯ
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Десерти от плодове
- Какво е скир, състав и ползи за организма
- Ацидофилно мляко - ползи и вреди
- Ползи и вреди на прясното краве мляко
- Желатин – ползи, вреди и хранителен състав
- 10 причини да консумирате прясното мляко с чесън
- Опасна ли е комбинацията между риба и мляко – традиционни вярвания и научни факти
- Ябълкова пита с кисело мляко
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Козе мляко – хранителен състав, ползи за здравето и странични ефекти
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
Коментари към Прасковена нежност