Прасковена нежност

Необходими продукти:
3 праскови
1 готов пандишпанов блат
350 мл натурално кисело мляко
250 гр пудра захар
1 лимон
1/2 с. л. желатин
зърна нар за украса
Начин на приготвяне:
Измийте прасковите, потопете ги във вряща вода за 30 секунди и след това обелете. Разрежете ги на половина, оставете няколко парчета, а останалите смелете на пюре заедно със 100 грама от пудрата захар. Разтворете желатина в малко студена вода, след това на водна баня. 1/2 от полученото желе прибавете към пюрето от праскови. Пандишпановия блат поставете в подходяща форма и полейте с 1/2 от желето с прасковите и оставете за 40 минути на студено.
Останалото количество пудра захар смесете с киселото мляко, настърганата кора и сока от лимона. Прибавете останалото желе с прасковите и разбийте.
Парчетата плодове, които отделихте в началото, подредете върху крема, полейте с половината от желето, което остана и сложете на студено за 2 часа. Украсете със зърна нар, нарежете на порции и поднесете!
Да ви е сладко!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ДЕСЕРТ МЛЯКО С ОРИЗ 190 г
ВИТАМИН B17 АМБРОЗИЯ капсули * 60
ПАРАЗИТОЛ-121 ТИНКТУРА 50 мл ЕЛИС ХЕРБС
СОУ СИМПЪЛ ПАРФЮМНО ОЛИО №27 ВАНИЛИЯ И МАНДАРИНА 50 мл
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ЯБЪЛКИ, ПРАСКОВИ И МАНГО 190 г
ЛОВАРЕ ЧАЙ АСОРТИ GREAT PARTEA BLUE 18 ВИДА * 5
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Десерти от плодове
- Какво е скир, състав и ползи за организма
- Нектарина - какви ползи крие за здравето
- Праскови - ползи за здравето и състав
- Желиран плодов десерт в динена кора
- Ацидофилно мляко - ползи и вреди
- Козе мляко – хранителен състав, ползи за здравето и странични ефекти
- Майчиното мляко съдържа около 700 различни видове бактерии
- Опасна ли е комбинацията между риба и мляко – традиционни вярвания и научни факти
- Афлатоксини може да има дори в месото и млякото на животни, консумирали заразен фураж
- Желатин – ползи, вреди и хранителен състав
Коментари към Прасковена нежност