Пандишпаново руло с маслен крем и орехи
Необходими продукти:
7 яйца (5 за блата + 2 за крема)
350 грама захар (100 за блата + 250 грама за крема)
4 супени лъжици брашно (за блата)
1/2 чаена чаша орехови ядки (за блата)
1 пакетче ванилова захар (за блата)
200 грама масло (за крема)
пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
Отделете белтъците от жълтъците. Белтъците разбийте с щипка сол до получаването на твърда пяна. Прибавете 100 грама от захарта към жълтъците, също ваниловата захар, разбъркайте. След това изсипете белтъците, брашното и смлените орехи. Разбъркайте всичко старателно до еднородност на консистенцията.
Застелете дъното на тава с хартия за печене, намажете с масло, сложете тестото, вливайки го на тънка струя, заравнете повърхността и веднага поставете във фурната.
Нека блатът се пече в продължение на 15 - 20 минути, готовността проверете с помощта на клечка за зъби.
Извадете върху кърпа, посипана с пудра захар, навийте старателно на руло заедно с кърпата.
Направете крема. Разбийте 2 яйца (да бъдат охладени) с 250 грама захар, добавете размекнатото масло и разбийте още веднъж.
Развийте охладеното руло, махнете кърпата, намажете повърхността с масления крем и отново оформете руло, което поръсете с пудра захар.
Може да покриете с шоколадова глазура и орехи.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Тайната за приготвяне на пухкав пандишпан - Първа част
- Пандишпанова торта с крем от масло и халва
- Пандишпанов кекс с масло
- Пандишпаново руло с крем от халва и извара
- Пандишпанова торта с маскарпоне, шоколад и кафе
- Пандишпанов блат с ядки за торти и сладкиши
- Пандишпаново руло с меден пълнеж
- Солено пандишпаново руло със сьомга, зелен лук и топено сирене
- Десерт от бял и черен шоколад върху пандишпанова основа
- Ягодов трайфъл
Коментари към Пандишпаново руло с маслен крем и орехи