Пандишпанов блат с ядки за торти и сладкиши
Необходими продукти:
300 грама ядки по ваш избор (орехи, лешници, бадеми)
12 яйца
200 грама захар на пясък
100 грама брашно
100 грама масло
1-2 щипки канела
настъргана лимонова кора на вкус
Начин на приготвяне:
Отделете жълтъците от белтъците. Жълтъците разбийте с половината от захарта до получаването на крем.
Белтъците разбийте с останалата захар до състояние "твърд сняг". Съединете двете смеси.
Смелете ситно предпочитаните ядки и ги изсипете в подходящ съд. Към тях добавете брашното, канелата и настърганата лимонова кора.
Получената суха комбинация смесете с яйчената и прибавете маслото, което предварително сте разтопили и охладили.
Подмажете форма с олио, поръсете с брашно и в нея изсипете тестото. Изпечете във фурната при температура от 180-200 градуса.
Оставете го да престои няколко часа и тогава използвайте за направата на любим сладкиш или торта.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Пандишпаново руло с маслен крем и орехи
- Пандишпанов кекс с масло
- Тайната за приготвяне на пухкав пандишпан - Първа част
- Пандишпанова торта с крем от масло и халва
- Пандишпанова торта с маскарпоне, шоколад и кафе
- Пандишпаново руло с крем от халва и извара
- Пандишпаново руло с меден пълнеж
- Солено пандишпаново руло със сьомга, зелен лук и топено сирене
- Десерт от бял и черен шоколад върху пандишпанова основа
- Ягодов трайфъл
Коментари към Пандишпанов блат с ядки за торти и сладкиши