Пандишпанов кекс с масло

Необходими продукти:
5 яйца
100 грама разтопено масло
150 грама брашно
1/2 чаена чаша захар
набухвател
Начин на приготвяне:
Отделете белтъците от жълтъците. Разтопете маслото и го смесете с разбитите със захарта жълтъци. Белтъците разбийте отделно и тогава прибавете към жълтъците. Следва да изсипете брашното и набухвателя в сместа и разбъркайте.
Подмажете с олио или масло подходяща форма, излейте полученото тесто и изпечете кекса в продължение на около 30 минути при 200 градуса.
Може да поръсите с пудра захар.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Бананов кекс с овесени ядки и орехи
- Млечен кокосов кекс
- Шоколадов кекс без яйца и мляко
- Пандишпаново руло с маслен крем и орехи
- Боровинков кекс с кисело мляко, мед и канела
- Мраморен кекс с шоколадови пръчици
- Лесен шоколадов кекс с масло
- Бърз кекс с кондензирано мляко
- Пандишпаново руло с крем от халва и извара
- Кекс с рожков, портокалова кора, ванилия и кафе
Коментари към Пандишпанов кекс с масло