Пандишпанов кекс с масло

Необходими продукти:
5 яйца
100 грама разтопено масло
150 грама брашно
1/2 чаена чаша захар
набухвател
Начин на приготвяне:
Отделете белтъците от жълтъците. Разтопете маслото и го смесете с разбитите със захарта жълтъци. Белтъците разбийте отделно и тогава прибавете към жълтъците. Следва да изсипете брашното и набухвателя в сместа и разбъркайте.
Подмажете с олио или масло подходяща форма, излейте полученото тесто и изпечете кекса в продължение на около 30 минути при 200 градуса.
Може да поръсите с пудра захар.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Шоколадов кекс без яйца и мляко
- Бананов кекс с овесени ядки и орехи
- Лесен шоколадов кекс с масло
- Бърз кекс с кондензирано мляко
- Шоколадови кексчета с пълнеж от извара
- Боровинков кекс с кисело мляко, мед и канела
- Шоколадов кекс Нутела от две съставки
- Брауни с орехи
- Шоколадов сладкиш с лешници
- Сиропиран орехов сладкиш с коняк, канела и портокалова кора
Коментари към Пандишпанов кекс с масло