Десерт от бял и черен шоколад върху пандишпанова основа

Необходими продукти:
- 900 милилитра сладкарска сметана
- 350 натурален шоколад
- 150 грама бял шоколад
- 1 готов пандишпанов блат или блат за торта (шоколадови)
Продукти за направата на блат, ако решите да си изпечете сами такъв:
- 1 яйце
- по 4 супени лъжици захар и брашно
- по 2 супени лъжици заквасена сметана и какао
Начин на приготвяне:
Разтопете 250 грама от черния шоколад и същото количество от сметаната в микровълновата. Отделно разтопете 250 милилитра от сметаната с белия шоколад. Охладете двете смеси в хладилника за минимум 4 часа.
След това към тъмната прибавете 250 милилитра сметана, която предварително сте разбили, и разбъркайте.
Застелете дъното и стените на купата, избрана за приготвяне на десерта, с лист стреч фолио. Нанесете плътен дебел слой от шоколадовия крем по вътрешните страни на съда и приберете в хладилника за 1-2 часа.
Когато пластът стегне, изсипете бялата смес в купата.
Изрежете готовия блат според диаметъра на съда. Изрезките сложете върху белия пълнеж, който покрийте с шоколадовия блат.
Приберете десерта във фризера и оставете да престои до следващия ден.
Тогава обърнете внимателно съдържанието на съда върху плоска чиния или подходящ поднос.
Направете глазура от останалите 100 грама черен шоколад и 150 милилитра сметаната. С нея покрийте десерта и го приберете във фризера, за да стегне най-горният слой.
Ако решите да направите сами блата за десерта, смесете съставките, изброени за тестото. Изпечете във форма диаметър 24 сантиметра.
Да ви е сладко!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: povarenok.name
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ОСТРОВИТ CREAMETTO ШОКОЛАД С ЛЕШНИК 350 г
Е ЛЕК РЕСПЕКТ БЯЛ ШОКОЛАД ЗА ТЯЛО 200 мл
ОСТРОВИТ CREAMETTO ШОКОЛАД 350 г
ПРЕГНАКО ПРОТЕИН ЗА СЛЕД РАЖДАНЕ С ВКУС НА ШОКОЛАД И БАНАН 300 г
ШОКОЛАД КОМФОРТ СЪС СЛАБИТЕЛНО ДЕЙСТВИЕ 20 г
АЛДА АРОМАТИЗАТОР ШОКОЛАД 100 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кремове и сладоледи
- Черен шоколад - изкушение или лекарство
- Лесен шоколадов кекс с масло
- Шоколадов ганаш - перфектната глазура!
- Шоколадови кексчета с пълнеж от извара
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Черният шоколад понижава кръвното налягане
- Шоколадов кекс Нутела от две съставки
- Брауни с орехи
- Студено мляко с шоколад
- Шоколадови блокчета с извара и ягодово сладко
Коментари към Десерт от бял и черен шоколад върху пандишпанова основа