Начало Хранене Рецепти Десерти Кремове и сладоледи Десерт от бял и черен шоколад върху пандишпанова основа

Десерт от бял и черен шоколад върху пандишпанова основа

Десерт от бял и черен шоколад върху пандишпанова основа - изображение

Необходими продукти:

  • 900 милилитра сладкарска сметана
  • 350 натурален шоколад
  • 150 грама бял шоколад
  • 1 готов пандишпанов блат или блат за торта (шоколадови)


Продукти за направата на блат, ако решите да си изпечете сами такъв:

  • 1 яйце
  • по 4 супени лъжици захар и брашно
  • по 2 супени лъжици заквасена сметана и какао

 

Начин на приготвяне:

Разтопете 250 грама от черния шоколад и същото количество от сметаната в микровълновата. Отделно разтопете 250 милилитра от сметаната с белия шоколад. Охладете двете смеси в хладилника за минимум 4 часа.

След това към тъмната прибавете 250 милилитра сметана, която предварително сте разбили, и разбъркайте.

Застелете дъното и стените на купата, избрана за приготвяне на десерта, с лист стреч фолио. Нанесете плътен дебел слой от шоколадовия крем по вътрешните страни на съда и приберете в хладилника за 1-2 часа.

Когато пластът стегне, изсипете бялата смес в купата.

Изрежете готовия блат според диаметъра на съда. Изрезките сложете върху белия пълнеж, който покрийте с шоколадовия блат.

Приберете десерта във фризера и оставете да престои до следващия ден.

Тогава обърнете внимателно съдържанието на съда върху плоска чиния или подходящ поднос.

Направете глазура от останалите 100 грама черен шоколад и 150 милилитра сметаната. С нея покрийте десерта и го приберете във фризера, за да стегне най-горният слой.

Ако решите да направите сами блата за десерта, смесете съставките, изброени за тестото. Изпечете във форма диаметър 24 сантиметра.

Да ви е сладко!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: povarenok.name

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияЛайфстайлРецептиСнимкиХрани и ястияЗдравни съветиВидеоИсторияЛюбопитноХранене при...ЛеченияДиетиАлт. медицинаСпортЕ-тата в хранитеБотаникаПроизводители