Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Десерти Кремове и сладоледи Десерт от бял и черен шоколад върху пандишпанова основа

Десерт от бял и черен шоколад върху пандишпанова основа

от 03 май 2018г., обновено на 04 май 2018г.
Десерт от бял и черен шоколад върху пандишпанова основа - изображение
  • Инфо
  • Продукти
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Продукти
Коментари
Свързаност

Необходими продукти:

  • 900 милилитра сладкарска сметана
  • 350 натурален шоколад
  • 150 грама бял шоколад
  • 1 готов пандишпанов блат или блат за торта (шоколадови)


Продукти за направата на блат, ако решите да си изпечете сами такъв:

  • 1 яйце
  • по 4 супени лъжици захар и брашно
  • по 2 супени лъжици заквасена сметана и какао

 

Начин на приготвяне:

Разтопете 250 грама от черния шоколад и същото количество от сметаната в микровълновата. Отделно разтопете 250 милилитра от сметаната с белия шоколад. Охладете двете смеси в хладилника за минимум 4 часа.

След това към тъмната прибавете 250 милилитра сметана, която предварително сте разбили, и разбъркайте.

Застелете дъното и стените на купата, избрана за приготвяне на десерта, с лист стреч фолио. Нанесете плътен дебел слой от шоколадовия крем по вътрешните страни на съда и приберете в хладилника за 1-2 часа.

Когато пластът стегне, изсипете бялата смес в купата.

Изрежете готовия блат според диаметъра на съда. Изрезките сложете върху белия пълнеж, който покрийте с шоколадовия блат.

Приберете десерта във фризера и оставете да престои до следващия ден.

Тогава обърнете внимателно съдържанието на съда върху плоска чиния или подходящ поднос.

Направете глазура от останалите 100 грама черен шоколад и 150 милилитра сметаната. С нея покрийте десерта и го приберете във фризера, за да стегне най-горният слой.

Ако решите да направите сами блата за десерта, смесете съставките, изброени за тестото. Изпечете във форма диаметър 24 сантиметра.

Да ви е сладко!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: povarenok.name

Още по темата:
  • Тайната за приготвяне на пухкав пандишпан - Втора част Тайната за приготвяне на пухкав пандишпан - Втора част
  • Пандишпаново руло с маслен крем и орехи Пандишпаново руло с маслен крем и орехи
  • Пандишпаново руло с меден пълнеж Пандишпаново руло с меден пълнеж
  • Пандишпанов блат с ядки за торти и сладкиши Пандишпанов блат с ядки за торти и сладкиши
5.0/5 1 оценка

Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА

ОСТРОВИТ CREAMETTO ШОКОЛАД С ЛЕШНИК 350 г
12.95лв. / 6.62 €

ОСТРОВИТ CREAMETTO ШОКОЛАД С ЛЕШНИК 350 г

Е ЛЕК РЕСПЕКТ БЯЛ ШОКОЛАД ЗА ТЯЛО 200 мл
29.90лв. / 15.29 €

Е ЛЕК РЕСПЕКТ БЯЛ ШОКОЛАД ЗА ТЯЛО 200 мл

ОСТРОВИТ CREAMETTO ШОКОЛАД 350 г
12.95лв. / 6.62 €

ОСТРОВИТ CREAMETTO ШОКОЛАД 350 г

ПРЕГНАКО ПРОТЕИН ЗА СЛЕД РАЖДАНЕ С ВКУС НА ШОКОЛАД И БАНАН 300 г
38.33лв. / 19.60 €

ПРЕГНАКО ПРОТЕИН ЗА СЛЕД РАЖДАНЕ С ВКУС НА ШОКОЛАД И БАНАН 300 г

ШОКОЛАД КОМФОРТ СЪС СЛАБИТЕЛНО ДЕЙСТВИЕ 20 г
1.17лв. / 0.60 €

ШОКОЛАД КОМФОРТ СЪС СЛАБИТЕЛНО ДЕЙСТВИЕ 20 г

АЛДА АРОМАТИЗАТОР ШОКОЛАД 100 мл
6.90лв. / 3.53 €

АЛДА АРОМАТИЗАТОР ШОКОЛАД 100 мл

Коментари към Десерт от бял и черен шоколад върху пандишпанова основа

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Десерт от бял и черен шоколад върху пандишпанова основа
    www.framar.bg 
    на 06 October 2025 в 22:42
    Коментирайте "Десерт от бял и черен шоколад върху пандишпанова основа"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Десерти
  • Кремове и сладоледи
  • Черен шоколад - изкушение или лекарство
  • Лесен шоколадов кекс с масло
  • Шоколадов ганаш - перфектната глазура!
  • Шоколадови кексчета с пълнеж от извара
  • Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
  • Черният шоколад понижава кръвното налягане
  • Шоколадов кекс Нутела от две съставки
  • Брауни с орехи
  • Студено мляко с шоколад
  • Шоколадови блокчета с извара и ягодово сладко
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();
Най-новите публикации
Защо умът създава проблеми, които не съществуватЗащо умът създава проблеми, които не съществуват

Защо умът създава проблеми, които не съществуват

от 06 окт 2025г.Прочети повече
Нобел за медицина за 2025 г.: Мери Бранкоу, Фред Рамсдел и Шимон СакагучиНобел за медицина за 2025 г.: Мери Бранкоу, Фред Рамсдел и Шимон Сакагучи

Нобел за медицина за 2025 г.: Мери Бранкоу, Фред Рамсдел и Шимон Сакагучи

от 06 окт 2025г.Прочети повече
Деменцията вече е водеща причина за смърт в АвстралияДеменцията вече е водеща причина за смърт в Австралия

Деменцията вече е водеща причина за смърт в Австралия

от 06 окт 2025г.Прочети повече

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Колоездачен клуб Берое ви кани на спортно състезание с кауза в Стара Загора - 5 октомври 2025 г., неделя, от 10:00 ч.

преди 10 дни, 5 часа и 38 мин.

Характерна клинична картина на Морбус мортум

преди 19 дни, 8 часа и 38 мин.
Всички

АНКЕТА

Как се променя нагласата ви спрямо безопасността на ваксините?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

ДАБИГАТРАН ЕТЕКСИЛАТ твърди капсули 110 мг * 30 ТЕВА

СО ФЛОУ ДЕЗОДОРАНТ РОЛ ОН ЛИЧИ/КОКОС 50мл

СО ФЛОУ АНТИПЕРСПИРАНТ ЛИЧИ/КОКОС 50мл

ХРОМ + ГАРЦИНИЯ таблетки * 30 ВИТАГОЛД

СО ФЛОУ ДЕЗОДОРАНТ РОЛ ОН ГОРСКИ ПЛОД 50мл

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

ВАКСИГРИП ТЕТРА инжекционна суспензия в предварително на пълнена спринцовка

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 06 окт 2025г. в 15:50:58

НИСТАТИН АКТАВИС таблетки 500 000 IU * 20 ТЕВА

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 06 окт 2025г. в 15:48:42

БЯЛА РУЖА капсули * 100 NATURE'S WAY

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 06 окт 2025г. в 15:46:44

РЕЛАКСОФИТОЛ капсули * 30 НАТУРФАРМА

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 06 окт 2025г. в 15:44:57

БИОЗИН МАМА таблетки * 30

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 06 окт 2025г. в 15:43:33
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival