Framar.bg 0
0
Е-аптека Промоции
Здравна библиотека
Здравни проблеми Медицинска енциклопедия Заболявания Симптоми и признаци Алтернативна медицина Анатомия Медицински изследвания Лечения Физиология Патология Ботаника Микробиология Фармакологични групи Медицински журнал Взаимодействия История на медицината и фармацията Здравето А-Я
Диагностик
Здравна помощ
Здравен справочник Специалисти Здравни заведения Аптеки Институции и организации Образование Спорт и туризъм Клинични пътеки Нормативни актове Бизнес Социални грижи Форум Консултации
Здравна медия
Здравни новини Любопитно Интервюта Видео Презентации Научни публикации Анкети Бъди активен Кампании
Здраве и начин на живот
Хранене Хранене при... Рецепти Диети Групи храни и ястия Съставки Е-тата в храните Спорт Съвети Психология Лайфстайл Интерактивни
За нас
За Фрамар За реклама Статистика Общи условия Екип Кариера Адреси на аптеки Фрамар Блог Важно Автори Програма за лоялни клиенти Промоционална брошура
Контакти
Назад | Начало Хранене Рецепти Десерти Кремове и сладоледи Десерт от бял и черен шоколад върху пандишпанова основа

Десерт от бял и черен шоколад върху пандишпанова основа

от 03 май 2018г., обновено на 04 май 2018г.
Десерт от бял и черен шоколад върху пандишпанова основа - изображение
  • Инфо
  • Продукти
  • Коментари
  • Свързаност
Инфо
Инфо
Продукти
Коментари
Свързаност

Необходими продукти:

  • 900 милилитра сладкарска сметана
  • 350 натурален шоколад
  • 150 грама бял шоколад
  • 1 готов пандишпанов блат или блат за торта (шоколадови)


Продукти за направата на блат, ако решите да си изпечете сами такъв:

  • 1 яйце
  • по 4 супени лъжици захар и брашно
  • по 2 супени лъжици заквасена сметана и какао

 

Начин на приготвяне:

Разтопете 250 грама от черния шоколад и същото количество от сметаната в микровълновата. Отделно разтопете 250 милилитра от сметаната с белия шоколад. Охладете двете смеси в хладилника за минимум 4 часа.

След това към тъмната прибавете 250 милилитра сметана, която предварително сте разбили, и разбъркайте.

Застелете дъното и стените на купата, избрана за приготвяне на десерта, с лист стреч фолио. Нанесете плътен дебел слой от шоколадовия крем по вътрешните страни на съда и приберете в хладилника за 1-2 часа.

Когато пластът стегне, изсипете бялата смес в купата.

Изрежете готовия блат според диаметъра на съда. Изрезките сложете върху белия пълнеж, който покрийте с шоколадовия блат.

Приберете десерта във фризера и оставете да престои до следващия ден.

Тогава обърнете внимателно съдържанието на съда върху плоска чиния или подходящ поднос.

Направете глазура от останалите 100 грама черен шоколад и 150 милилитра сметаната. С нея покрийте десерта и го приберете във фризера, за да стегне най-горният слой.

Ако решите да направите сами блата за десерта, смесете съставките, изброени за тестото. Изпечете във форма диаметър 24 сантиметра.

Да ви е сладко!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: povarenok.name

Още по темата:
  • Пандишпаново руло с маслен крем и орехи Пандишпаново руло с маслен крем и орехи
  • Пандишпанов блат с ядки за торти и сладкиши Пандишпанов блат с ядки за торти и сладкиши
  • Тайната за приготвяне на пухкав пандишпан - Втора част Тайната за приготвяне на пухкав пандишпан - Втора част
  • Пандишпанов кекс с масло Пандишпанов кекс с масло
5.0/5 1 оценка

Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА

СИЙСТАРС ЕКСФОЛИРАЩ ГЕЛ ЗА ЛИЦЕ ШОКОЛАД С ХИАЛУРОНОВА КИСЕЛИНА 220 мл
27.20лв. / 13.91 €

СИЙСТАРС ЕКСФОЛИРАЩ ГЕЛ ЗА ЛИЦЕ ШОКОЛАД С ХИАЛУРОНОВА КИСЕЛИНА 220 мл

ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
7.95лв. / 4.06 €

ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл

ПРЕГНАКО ПРОТЕИН ЗА СЛЕД РАЖДАНЕ С КАКАО И ВКУС НА ШОКОЛАД 300 г
37.99лв. / 19.42 €

ПРЕГНАКО ПРОТЕИН ЗА СЛЕД РАЖДАНЕ С КАКАО И ВКУС НА ШОКОЛАД 300 г

СИЙСТАРС РЕГЕНЕРИРАЩ НОЩЕН КРЕМ ШОКОЛАД С ХИАЛУРОНОВА КИСЕЛИНА 50 мл
27.80лв. / 14.21 €

СИЙСТАРС РЕГЕНЕРИРАЩ НОЩЕН КРЕМ ШОКОЛАД С ХИАЛУРОНОВА КИСЕЛИНА 50 мл

ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД 350 мл
7.95лв. / 4.06 €

ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД 350 мл

ШОКОЛАД КОМФОРТ СЪС СЛАБИТЕЛНО ДЕЙСТВИЕ 20 г
1.17лв. / 0.60 €

ШОКОЛАД КОМФОРТ СЪС СЛАБИТЕЛНО ДЕЙСТВИЕ 20 г

Коментари към Десерт от бял и черен шоколад върху пандишпанова основа

От сайта
Напиши коментар 0 коментара
  1. Коментирайте Десерт от бял и черен шоколад върху пандишпанова основа
    www.framar.bg 
    на 22 August 2025 в 08:27
    Коментирайте "Десерт от бял и черен шоколад върху пандишпанова основа"

РЕЦЕПТАТА е свързана към

  • Десерти
  • Кремове и сладоледи
  • Черен шоколад - изкушение или лекарство
  • Черният шоколад понижава кръвното налягане
  • Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
  • Усукана сладка питка с течен шоколад
  • Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
  • Шоколадов ганаш - перфектната глазура!
  • Тъмният шоколад успокоява кашлицата
  • Черният шоколад има положителен ефект върху черния дроб
  • Без какво не могат жените?
  • Ограничаване на консумацията на шоколад
googletag.pubads().definePassback('/21812339056/Baner300600', [300, 600]).display();
Най-новите публикации
В Израел ще бъде направена първата трансплантация на гръбначен мозъкВ Израел ще бъде направена първата трансплантация на гръбначен мозък

В Израел ще бъде направена първата трансплантация на гръбначен мозък

от 21 авг 2025г.Прочети повече
Диабетна комаДиабетна кома

Диабетна кома

от 21 авг 2025г.Прочети повече
Хапчето за аборт мифепристон забавя развитието на рака на гърдатаХапчето за аборт мифепристон забавя развитието на рака на гърдата

Хапчето за аборт мифепристон забавя развитието на рака на гърдата

от 21 авг 2025г.Прочети повече

НАЙ-НОВОТО ВЪВ ФОРУМА

Преглед при лекар, рецепти, лечение - по време на почивка

преди 36 дни, 19 часа и 9 мин.

Къде изчезна пробиотикът Вивомикс?

преди 41 дни, 22 часа и 32 мин.
Всички

АНКЕТА

Как се спасявате от летните жеги?

Виж резултатите

Е-АПТЕКА ПОСЛЕДНО ОБНОВЕНИ

СПИРТНИ ТАМПОНИ 70% * 100 MAIMED

КРАСИВО БЕЗРАЗСЪДСТВО - Л. ДЖ. ШЕН - СИЕЛА

ЧОВЕК НА ИМЕ УВЕ - ФРЕДЕРИК БАКМАН - мека корица - СИЕЛА

КАНПОЛ ТУПФИ (КЛЕЧКИ) ЗА УШИ С ОГРАНИЧИТЕЛ * 56

ПАСТА ЗА ЗЪБИ СЕНСОДИН ФЛУОРИД 75 мл

ПОСЛЕДНИ КОМЕНТАРИ

ТРОКСЕВАЗИН ГЕЛ 40 г ТЕВА

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 21 авг 2025г. в 18:09:31

ТРОКСЕВАЗИН ГЕЛ 40 г ТЕВА

Коментар на: никола от 21 авг 2025г. в 17:41:34

СИЛИКОНОВА ФЛУОРИСЦЕНТНА ГРИВНА С АРОМАТ НА ЦИТРОНЕЛА АРОМА ДИФЕНС

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 21 авг 2025г. в 14:44:34

БУТАРЕН капсули * 90

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 21 авг 2025г. в 14:43:56

БЛАНД таблетки * 30 ПРИ СТРЕС БОТАНИК

Коментар на: www.framar.bg отговаря от 21 авг 2025г. в 14:37:46
При възникнало съмнение за здравословен проблем или нужда от лечение, моля винаги се обръщайте за медицинска консултация към квалифициран и правоспособен лекар или фармацевт. В никакъв случай не възприемайте дадената Ви чрез сайта информация като абсолютно достоверна и правилна, дори и същата да се окаже такава.
Данни на Фрамар ООД:
  • Фрамар ООД, ЕИК: 123732525, Стара Загора, ул. Петър Парчевич № 26, телефон: 0875 / 322 000, e-mail: office@framar.bg
  • За контакт
  • Borika
  • MasterCard
  • mastercard securecode
  • Visa
  • verified by visa
Информация:
  • Общи условия
  • Политика за поверителност
  • Политика за използване на бисквитки
  • Право на отказ от договора
  • Рекламации
  • Доставка
  • Плащания
  • Отстъпки за регистрирани клиенти
  • Промоции и безплатна доставка
  • Често задавани въпроси
  • Карта на сайта
  • При възникване на спор, свързан с покупка онлайн, можете да ползвате сайта ОРС
  • Български Фармацевтичен съюз
  • Изпълнителна агенция по лекарствата
  • Комисия за защита на потребителите
  • Министерство на здравеопазването
БДА NextGenerationEU DMCA.com Protection Status
© 2007 - 2025 Аптеки Фрамар. Всички права запазени! Framar.bg във Facebook
Изработка на уеб сайт от Valival