Пандишпаново руло с крем от халва и извара
Необходими продукти
За тестото:
170 грама брашно
170 грама захар
2-3 супени лъжици олио
5 яйца
1/2 чаена лъжица набухвател
щипка сол
За крема:
3-4 супени лъжици заквасена сметана
4 супени лъжици пудра захар
200 грама слънчогледова халва
500 грама извара
Необходими продукти:
Намачкайте изварата заедно със заквасената сметана.
Прибавете нарязаната на кубчета халва.
Разбъркайте и подсладете с пудра захар, ако е необходимо.
Разделете яйцата на жълтъци и белтъци. Към жълтъците добавете олиото, набухвателя и разбъркайте.
Белтъците разбийте с щипка сол до състояние "твърди върхове", като постепенно и по малко добавяте от захарта.
След това старателно добавете жълтъците, разбърквайки с дървена лъжица и движения отдолу нагоре.
Постепенно прибавете брашното, отново бъркайте отдолу нагоре. Готовото тесто разпределете равномерно в тава, чието дъно сте покрили с пергамент. Изпечете в загрята до 170-180 градуса фурна, докато се изсуши, но не прекалявайте (около 10-15 минути са достатъчни).
Прехвърлете блата заедно с хартията върху мокра кърпа. Навийте руло, без да махате пергамента. Увийте в кърпата за 5 минути, след което развийте и отстранете хартията. Разпределете по-голямата част от крема върху блата и отново оформете руло. Намажете го с останалия крем и приберете в хладилника за една нощ.
Чакането си заслужава!
Добър апетит!
Снимки: cooksa.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Пандишпаново руло с маслен крем и орехи
- Тайната за приготвяне на пухкав пандишпан - Първа част
- Пандишпанова торта с крем от масло и халва
- Пандишпанов кекс с масло
- Пандишпаново руло с меден пълнеж
- Пандишпанов блат с ядки за торти и сладкиши
- Пандишпанова торта с маскарпоне, шоколад и кафе
- Солено пандишпаново руло със сьомга, зелен лук и топено сирене
- Десерт от бял и черен шоколад върху пандишпанова основа
- Ягодов трайфъл
Коментари към Пандишпаново руло с крем от халва и извара