Пандишпанова торта с крем от масло и халва

Необходими продукти
За блата:
150 грама захар
150 грама брашно
6 яйца
За крема:
80 грама халва
280 грама масло
170 грама кондензирано мляко
10 грама пудра захар
1 яйце
1 чаена лъжица ванилова захар
Начин на приготвяне:
Включете фурната да загрява при 200 градуса и се заемете с направата на блата.
Разбийте яйцата със захарта, след това постепенно прибавете брашното и разбъркайте. Разпределете тестото в подходяща форма, чието дъно сте покрили с пергамент.
Заравнете слоя, той трябва да покрие цялото дъно на съда.Изпечете блата до златисто (около 12-15 минути). Оставете го да се охлади, без да изваждате от формата. След това внимателно отделете от хартията.
Изрежете краищата, оформяйки правоъгълник, и натрошете изрезките (може да смелите с помощта на блендер или да нарежете ситно с нож).
Разрежете блата хоризонтално на 3 равни части. Ако искате да получите тясна дълга торта, разрежете по дължина.
Време е да приготвите крема. Разбийте маслото, прибавете жълтъка на яйцето, халвата и кондензираното мляко. След това сложете пудрата и ваниловата захар, разбийте всичко с миксер.
Подредете блатовете един върху друг, а помежду им намазвайте с готовия крем. С него покрийте тортата отгоре и всички страни.
Заравнете с шпатула или използвайте нож. Поръсете с трохите, които се получиха от изрезките. Приберете тортата в хладилника за едно денонощие.
Украсете по избор.
Добър апетит!
Снимки: po-bistromu.blogspot; homemade-delicious-recipes.blogspot
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЪЧЕН МИКСЕР С КУПА CREMA 2
Безплатна доставка за България!РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Рецепти за козуначена торта: с карамел и с шоколад
- Крем за сладкиши от крема сирене и сметана
- Торта от вафлени кори с кондензирано мляко и орехи
- Пандишпаново руло с маслен крем и орехи
- Маслен крем за торти и сладкиши
- Ето защо не трябва да режете тортата на триъгълници
- Торта Червено кадифе с крем от извара
- Торта от вафлени кори с крем от бял шоколад и кокос
- Пандишпаново руло с крем от халва и извара
- Белтъчен крем за торти и сладкиши
Коментари към Пандишпанова торта с крем от масло и халва