Желирано кафе с мляко
Необходими продукти:
550 милилитра кафе (колко силно, преценете сами)
550 милилитра прясно мляко
25 грама желатин
захар на вкус
за поръсване: настърган шоколад, карамел, натрошени ядки, пудра захар, плодове...
Начин на приготвяне:
Залейте желатина с чаша вряща вода и оставете на стайна температура толкова време, колкото е указано на опаковката. Кафето може да бъде прясно сварено или да използвате разтворимо. Направете го и докато е горещо, към него добавете захар на вкус и половината от желатина, разбъркайте старателно. Сложете млякото да кипне и щом това стане, сложете малко захар и останалия желатин. Изключете котлона.
Кафето с желатина разпределете в подходящи формички (дебелината на слоя да бъде около 1,5 - 2 см) и приберете в хладилника, за да стегне. Времето зависи от качеството на самия желатин. След това сложете "слой" мляко (с желатин и захар) също около 1,5 - 2 см дебел. Отново приберете чашките в хладилника, докато двата пласта се втвърдят. Продължете редуването на кафе и мляко, направете толкова слоя, колкото желаете.
Когато десертът е готов, поръсете с настърган шоколад, ядки по избор или каквото предпочитате.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МИКС ЗА ЗЕЛЕНЧУКОВО ЖЕЛЕ 40 г ЗДРАВНИЦА
ГАНЧЕВ ДЕСЕРТ МЛЯКО С ОРИЗ 190 г
КАФЕ ЗА ОТСЛАБВАНЕ 2 в 1 * 10 БИГ - АКТИВ
ДЕЛИА КОЗМЕТИКС DAIRY FUN ДУШ ГЕЛ ЖЕЛЕ ЛИМОН 350 г
ДЕЛИА КОЗМЕТИКС DAIRY FUN ДУШ ГЕЛ ЖЕЛЕ ЯГОДА 350 г
ДЕЛИА КОЗМЕТИКС DAIRY FUN ДУШ ГЕЛ ЖЕЛЕ ЯБЪЛКА 350 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кремове и сладоледи
- Ацидофилно мляко - ползи и вреди
- Какво е скир, състав и ползи за организма
- 10 причини да консумирате прясното мляко с чесън
- Опасна ли е комбинацията между риба и мляко – традиционни вярвания и научни факти
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Шоколадов сладкиш с райски ябълки
- Ползи и вреди на прясното краве мляко
- Бодлив залист, Месарска метла, Миши чемшир, Миши трън, Самодивски чемшир, Див чемшир
- Мляко от тиквени семки – хранителен състав и ползи за здравето
- Ябълков сладкиш с грис
Коментари към Желирано кафе с мляко