Желирано кафе с мляко

Необходими продукти:
550 милилитра кафе (колко силно, преценете сами)
550 милилитра прясно мляко
25 грама желатин
захар на вкус
за поръсване: настърган шоколад, карамел, натрошени ядки, пудра захар, плодове...
Начин на приготвяне:
Залейте желатина с чаша вряща вода и оставете на стайна температура толкова време, колкото е указано на опаковката. Кафето може да бъде прясно сварено или да използвате разтворимо. Направете го и докато е горещо, към него добавете захар на вкус и половината от желатина, разбъркайте старателно. Сложете млякото да кипне и щом това стане, сложете малко захар и останалия желатин. Изключете котлона.
Кафето с желатина разпределете в подходящи формички (дебелината на слоя да бъде около 1,5 - 2 см) и приберете в хладилника, за да стегне. Времето зависи от качеството на самия желатин. След това сложете "слой" мляко (с желатин и захар) също около 1,5 - 2 см дебел. Отново приберете чашките в хладилника, докато двата пласта се втвърдят. Продължете редуването на кафе и мляко, направете толкова слоя, колкото желаете.
Когато десертът е готов, поръсете с настърган шоколад, ядки по избор или каквото предпочитате.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МИКС ЗА ЗЕЛЕНЧУКОВО ЖЕЛЕ 40 г ЗДРАВНИЦА
БИОХЕРБА ЗЕЛЕНО КАФЕ + РИБОФЛАВИН капсули 370 мг * 100
НовКАФЕ ЗА ОТСЛАБВАНЕ 2 в 1 * 10 БИГ - АКТИВ
АГАР АГАР прах 100 г ПИМЕНТА
ПЛАНЕТА ОРГАНИКА ОВЛАЖНЯВАЩ КРЕМ ЗА ТЯЛО АЛОЕ 360 мл
СНБ ЖЕЛЕ ЗА ПЕДИКЮР С УРЕЯ 250 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кремове и сладоледи
- Ацидофилно мляко - ползи и вреди
- Какво е скир, състав и ползи за организма
- Крем с кафе
- Десерт с Маскарпоне и боровинки
- Хлебен пудинг
- Ягодово руло
- Какви рискове за здравето крие консумацията на сурово прясно мляко
- Желатин – ползи, вреди и хранителен състав
- Откритие на лечебните бактерии и свойства на киселото мляко през 1905 година, 1 част
- Портокалово реване с грис
Коментари към Желирано кафе с мляко