Панакота
Необходими продукти:
400 мл прясна сметана (30% масленост)
150 грама захар
6 грама желатин на листа
125 мл прясно мляко
плодове по ваш избор (ягоди, малини, къпини и други)
Начин на приготвяне:
Смесете млякото, сметаната и част от захарта, сложете на бавен огън всичко да заври. След това добавете желатина (предварително накиснат във вода и изцеден). Разпределете получената смес в купички (чашки или други подходящи съдове) и сложете в хладилник за 12 часа. Смелете в блендер плодовете с останалата захар - получава се сладък сос, с който да полеете десерта, преди да поднесете.
Съвет: Направете по-голямо количество Пана кота, защото се изяжда много бързо! :)
Да ви е сладко!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МИКС ЗА ЗЕЛЕНЧУКОВО ЖЕЛЕ 40 г ЗДРАВНИЦА
РЪЧЕН МИКСЕР С КУПА CREMA 2
Безплатна доставка за България!ГАНЧЕВ ДЕСЕРТ ПЮРЕ ОТ ПЛОДОВЕ И СМЕТАНА 190 г
ДЕЛИА КОЗМЕТИКС DAIRY FUN ДУШ ГЕЛ ЖЕЛЕ ЯГОДА 350 г
ДЕЛИА КОЗМЕТИКС DAIRY FUN ДУШ ГЕЛ ЖЕЛЕ ЯБЪЛКА 350 г
СНБ ЖЕЛЕ ЗА ПЕДИКЮР С УРЕЯ 250 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кремове и сладоледи
- Какво трябва да знаем, когато разбиваме сметана
- Обикновен маслен крем
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Диета с ниско съдържание на мазнини
- Крем с кондензирано мляко за торти и сладкиши
- Шоколадов сладкиш с райски ябълки
- Тиква "спагети" с чесън, сирена и сметана
- Ябълков сладкиш с грис
- Десерт от райски ябълки с маскарпоне, бисквити и кафе
- Полезна ли е заквасената сметана
Коментари към Панакота