Панакота

Необходими продукти:
400 мл прясна сметана (30% масленост)
150 грама захар
6 грама желатин на листа
125 мл прясно мляко
плодове по ваш избор (ягоди, малини, къпини и други)
Начин на приготвяне:
Смесете млякото, сметаната и част от захарта, сложете на бавен огън всичко да заври. След това добавете желатина (предварително накиснат във вода и изцеден). Разпределете получената смес в купички (чашки или други подходящи съдове) и сложете в хладилник за 12 часа. Смелете в блендер плодовете с останалата захар - получава се сладък сос, с който да полеете десерта, преди да поднесете.
Съвет: Направете по-голямо количество Пана кота, защото се изяжда много бързо! :)
Да ви е сладко!
Коментари към Панакота