Мраморен кекс с маскарпоне, шоколад и лимон

Необходими продукти:
- 200 грама брашно
- 100 грама захар
- 150 грама маскарпоне
- 3 яйца
- 100 грама шоколад
- 50 грама масло
- 1,5 чаени лъжици бакпулвер
- 1 лимон
Начин на приготвяне:
Разтопете шоколада (тъмен, не бял) и маслото заедно, разбъркайте до еднородност.
Включете фурната да загрява при 180 градуса. Подмажете кексова форма с олио и поръсете дъното й с брашно.
Към разбитите със захарта яйца добавете брашното с бакпулвера постепенно, не трябва да остават бучки. Съединете тестото със 125 грама от маскарпонето и разделете сместа на две равни части.
В едната изсипете разтопения шоколад с маслото, а в другата - настърганата кора, сока от лимона и останалите 25 грама маскарпоне.
След това изсипете двете теста в подготвената форма, като ги редувате, за да се получи мраморна окраска.
Изпечете кекса във фурната за половин час.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: legkogotovit.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Шоколадови кексчета с ванилов крем маскарпоне
- Сос за спагети от горгонзола и маскарпоне
- Шоколадов кекс без яйца и мляко
- Морковено пюре с маскарпоне и канела
- Как да си направим домашно Маскарпоне за 5 минути
- Сиропирани дюли с крем маскарпоне
- Меден кекс с джинджифил и канела
- Кексчета с кашкавал, бекон и чесън
- Бананов крем с маскарпоне (за торти и сладкиши)
Коментари към Мраморен кекс с маскарпоне, шоколад и лимон