Портокалов крем маскарпоне за торти и сладкиши
Необходими продукти:
1 портокал
100 грама захар
100 грама заквасена сметана (може натурално кисело мляко или разбита сметана)
100 грама маскарпоне
Начин на приготвяне:
Смесете заквасената сметана със захарта. Разбийте с вилица, докато сладките кристалчета се разтворят.
Прибавете маскарпонето.
След това настърганата кора на портокала и разбийте до получаването на еднороден крем.
Може да го използвате за намазване на торти, като сос за плодови салати, за направата на тирамису, бисквитки, кексове и други.
Снимки: receptov.net
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХРИСТИНА МАСАЖНО МАСЛО ЯГОДА, СМЕТАНА И ШАМПАНСКО 150 мл
ГАНЧЕВ ДЕСЕРТ ПЮРЕ ОТ ПЛОДОВЕ И СМЕТАНА 190 г
ЧАЙ ФИЛТЪР РОЙБОС С ЯГОДИ И СМЕТАНА * 20 БЪЛГАРСКА ЧАЕНА КОМПАНИЯ
SPEICK МЕЛОС НАТУРАЛЕН САПУН СЪС СМЕТАНА 100 г
ХРИСТИНА ПРОФЕСИОНАЛНО МАСАЖНО ОЛИО ЯГОДА, ШАМПАНСКО И СМЕТАНА 500 мл
ХИП ПЮРЕ СПАГЕТИ С БРОКОЛИ И СМЕТАНОВ СОС И РИБА 220 г 6550
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Сладки сосове за десерти, сиропи
- Какво трябва да знаем, когато разбиваме сметана
- Обикновен маслен крем
- Диета с ниско съдържание на мазнини
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Крем с кондензирано мляко за торти и сладкиши
- Полезна ли е заквасената сметана
- Нежен ванилов сладкиш с прясно мляко
- Десерт с чиа и прясно мляко
- Чийзкейк в чашка
- Глазура за сладкиши от сирене крема, пудра захар и масло
Коментари към Портокалов крем маскарпоне за торти и сладкиши