Многопластов десерт от маскарпоне с ръжен хляб и плодове

Необходими продукти:
400 грама ръжен хляб
250 грама маскарпоне или крема сирене, може сметана за разбиване
1 супена лъжица канела
4 супени лъжици захар
масло
8-10 супени лъжица любимо плодово сладко (може да намачкате пресни плодове със захар: боровинки, малини, касис...)
Начин на приготвяне:
Натрошете хляба, след това да смесете с маслото, канелата и захарта. Изпечете в сух тиган, докато трохите станат хрупкави. Около 15-20 минути на среден огън са достатъчни, за да се карамелизира захарта. Тогава свалете от котлона и оставете да се охладят напълно.
Разбийте маскарпонето. Може да използвате и сметана, но не подслаждайте при разбиването, защото при хляба има захар и десертът ще се получи прекалено сладък.
Вземете прозрачни чаши или други подходящи купички и подредете в тях продуктите на слоеве: карамелизирани ръжени трохи, маскарпоне или сметана, любимо сладко. Така до изчерпване на съставките. Завършете с хлебни трохи и приберете десерта в хладилника за една нощ. Това е важно за получаването на нежен и мек вкус.
Добър апетит!
Снимки: marg-f.livejournal.com
Коментари към Многопластов десерт от маскарпоне с ръжен хляб и плодове