Многопластов десерт от маскарпоне с ръжен хляб и плодове
Необходими продукти:
400 грама ръжен хляб
250 грама маскарпоне или крема сирене, може сметана за разбиване
1 супена лъжица канела
4 супени лъжици захар
масло
8-10 супени лъжица любимо плодово сладко (може да намачкате пресни плодове със захар: боровинки, малини, касис...)
Начин на приготвяне:
Натрошете хляба, след това да смесете с маслото, канелата и захарта. Изпечете в сух тиган, докато трохите станат хрупкави. Около 15-20 минути на среден огън са достатъчни, за да се карамелизира захарта. Тогава свалете от котлона и оставете да се охладят напълно.
Разбийте маскарпонето. Може да използвате и сметана, но не подслаждайте при разбиването, защото при хляба има захар и десертът ще се получи прекалено сладък.
Вземете прозрачни чаши или други подходящи купички и подредете в тях продуктите на слоеве: карамелизирани ръжени трохи, маскарпоне или сметана, любимо сладко. Така до изчерпване на съставките. Завършете с хлебни трохи и приберете десерта в хладилника за една нощ. Това е важно за получаването на нежен и мек вкус.
Добър апетит!
Снимки: marg-f.livejournal.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЪЧЕН МИКСЕР С КУПА CREMA 2
Безплатна доставка за България!ГАНЧЕВ ДЕСЕРТ ПЮРЕ ОТ ПЛОДОВЕ И СМЕТАНА 190 г
ЧАЙ ФИЛТЪР РОЙБОС С ЯГОДИ И СМЕТАНА * 20 БЪЛГАРСКА ЧАЕНА КОМПАНИЯ
SPEICK МЕЛОС НАТУРАЛЕН САПУН СЪС СМЕТАНА 100 г
ХИП ПЮРЕ СПАГЕТИ С БРОКОЛИ И СМЕТАНОВ СОС И РИБА 220 г 6550
ХИП ПЮРЕ ТАЛЯТЕЛИ СЪС СМЕТАНА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г 6403
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кремове и сладоледи
- Какво трябва да знаем, когато разбиваме сметана
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Доц. Даниела Попова, Ръководител на Клиника по терапия на ендокринно метаболитни болести и диететика към УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“: Не случайно в молитвата си казваме „Хляб наш насущний“
- Хлябът наш насъщен… – интервю с Богдан Богданов, майстор на уникален хляб по стари рецепти
- Обикновен маслен крем
- Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Диета с ниско съдържание на мазнини
- Крем с кондензирано мляко за торти и сладкиши
- Тиква "спагети" с чесън, сирена и сметана
Коментари към Многопластов десерт от маскарпоне с ръжен хляб и плодове