Торта Маскарпоне с ягоди и бадеми

Необходими продукти:
за основата
- 3 яйца
- 1 чаена чаша захар
- 30 грама масло
- 100 грама какао
- 5 грама бакпулвер
- 2 чаени чаши брашно
за крема
- 400 грама Маскарпоне
- 100 грама пудра захар
- 100 грама филирани бадеми
- 100 грама пресни ягоди
- 2-3 супени лъжици желе от ягоди
- 150 милилитра сметана за разбиване
Начин на приготвяне:
Комбинирайте всички съставки за основата и разбъркайте до хомогенност. Изсипете получената смес в застлана с лист пергамент форма за торта. Загрейте фурната на 180 градуса и изпечете блата до готовност.
Охладете и го разрежете на три. Разбийте сметаната, комбинирайте я с маскарпонето и прибавете пудрата захар. Разбъркайте до получаването на еднороден крем. Намажете всеки блат с млечния крем и подредете ягоди.
Напълнете шприц с част от сместа и украсете ръбовете на последния блат. Намажете със сладкото от ягоди, украсете страните на тортата с филиран бадем и подредете няколко пресни ягоди. Охладете, разрежете и поднесете!
Да ви е сладко!
Източник: www.elrecetariodemari.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЪЧЕН МИКСЕР С КУПА CREMA 2
Безплатна доставка за България!ХРИСТИНА МАСАЖНО МАСЛО ЯГОДА, СМЕТАНА И ШАМПАНСКО 150 мл
ХРИСТИНА ПРОФЕСИОНАЛНО МАСАЖНО ОЛИО ЯГОДА, ШАМПАНСКО И СМЕТАНА 500 мл
SPEICK МЕЛОС НАТУРАЛЕН САПУН СЪС СМЕТАНА 100 г
ХИП ПЮРЕ СПАГЕТИ С БРОКОЛИ И СМЕТАНОВ СОС И РИБА 220 г
ХИП ПЮРЕ ТАЛЯТЕЛИ СЪС СМЕТАНА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Ягодово руло
- Сватбената торта - символика и история
- Ягодово смути с банани, овесени ядки и мед
- Царевичен сладкиш с ягоди и мента
- Пясъчна торта с крем от кондензирано мляко и ядки
- Белтъчен крем с карамел и кафе (за торти и сладкиши)
- Ягодово смути с бадеми, банан и мента
- Хлебен пудинг
- Как да запазим ягодите свежи за по-дълго време?
- Шоколадови пастички със смлени бадеми
Коментари към Торта Маскарпоне с ягоди и бадеми