Експресен бисквитен десерт с шоколад, карамел и маскарпоне

Необходими продукти:
- 300 грама бисквити орео
- 300 грама маскарпоне
- 100 грама пудра захар
- 2 супени лъжици дулсе де лече или течен карамел
- 250 грама течен шоколад
- 100 грама шоколадов чипс
- 100 грама разтопено масло
Начин на приготвяне:
Отлепете бисквитите и с помощта на лъжичка премахнете крема между тях. Сложете ги в блендер, а пълнежа в купа. Добавете маслото и разбийте до получаването на тесто.
Разпределете го в тавичка и загладете повърхността. Към крема прибавете маскарпонето, пудрата захар и карамела. Разбийте до еднородност и намажете основата.
Разпределете течния шоколад, загладете и завършете с останалия млечен крем. Поръсете десерта с шоколадовия чипс и охладете. Разрежете, сложете в чинийки и поднесете.
Да ви е сладичко!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: www.smulweb.nl
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД 350 мл
БИОХЕРБА РОЖКОВ БРАШНО 200 г
БИОХЕРБА ОВЕСЕНО БРАШНО 500 г
СОЛЕН МАСЛЕН КАРАМЕЛЕН КРЕМ С МЕД 200 г FAMILLE MARY
ТАХАН ОРЕХОВ 350 гр. ЗП ГЕОРГИ ВАСИЛЕВ
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Пригответе си полезно и вкусно желе от диня
- Черен шоколад - изкушение или лекарство
- Десерт от бисквити в шоколад с крем от маскарпоне и ликьор
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Хората, болни от рак, трябва да избягват шоколада
- Студено мляко с шоколад
- Черният шоколад понижава кръвното налягане
- Желиран плодов десерт в динена кора
- Мраморен кекс с маскарпоне, шоколад и лимон
- Шоколадов сладкиш с вишни и крем от извара
Коментари към Експресен бисквитен десерт с шоколад, карамел и маскарпоне