Експресен бисквитен десерт с шоколад, карамел и маскарпоне

Необходими продукти:
- 300 грама бисквити орео
- 300 грама маскарпоне
- 100 грама пудра захар
- 2 супени лъжици дулсе де лече или течен карамел
- 250 грама течен шоколад
- 100 грама шоколадов чипс
- 100 грама разтопено масло
Начин на приготвяне:
Отлепете бисквитите и с помощта на лъжичка премахнете крема между тях. Сложете ги в блендер, а пълнежа в купа. Добавете маслото и разбийте до получаването на тесто.
Разпределете го в тавичка и загладете повърхността. Към крема прибавете маскарпонето, пудрата захар и карамела. Разбийте до еднородност и намажете основата.
Разпределете течния шоколад, загладете и завършете с останалия млечен крем. Поръсете десерта с шоколадовия чипс и охладете. Разрежете, сложете в чинийки и поднесете.
Да ви е сладичко!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник: www.smulweb.nl
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Лесен домашен сладолед с лайм, мента и шоколад
- Брауни с шоколад и ягоди
- Черен шоколад - изкушение или лекарство
- Шоколадови блокчета с извара и ягодово сладко
- Десерт от печени банани с бисквити, шоколад и сладолед
- Шоколадови кексчета с пълнеж от извара
- Студено мляко с шоколад
- Шоколадов сос с ром
- Хората, болни от рак, трябва да избягват шоколада
- Локум от моркови с орехи и кокос
Коментари към Експресен бисквитен десерт с шоколад, карамел и маскарпоне