Крем-десерт с маскарпоне и плодове
Необходими продукти:
1 пакетче пудинг на прах по ваш избор
400 милилитра прясно мляко
3 - 4 супени лъжици захар
1 жълтък
200 грама маскарпоне
200 милилитра високомаслена сметана
125 милилитра натурално кисело мляко
череши или други плодове по ваш избор или според сезона
Начин на приготвяне:
Разтворете пудинга и захарта в половината от прясното мляко. Останалото мляко сложете да заври и към него добавете разтворения вече прах. Варете в продължение на 1 - 2 минути, бъркайки непрекъснато (трябва кремът да се сгъсти). Ако се образуват бучки, разбийте ги с миксер. Сложете жълтъка и разбъркайте бързо. Нека сместа изстине.
През това време разбийте сметаната, добавете към нея киселото мляко и маскарпонето, разбийте още веднъж. Ако предпочитате десертът да бъде по-сладък, сложете захар или може да украсите с ягодов сироп, например, който ще даде още сладост.
Вземете подходяща стъклена чаша или купичка, на дъното й сложете пудинг, върху него череши без костилки (или избраните от вас плодове) и отгоре крема с маскарпонето. Приберете десерта за 1 час в хладилник.
Получават се около 4 чашки, това зависи от размера им, разбира се.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ДЕСЕРТ ПЮРЕ ОТ ПЛОДОВЕ И СМЕТАНА 190 г
РЪЧЕН МИКСЕР С КУПА CREMA 2
Безплатна доставка за България!ГЛЮКОЗА 500 г ЗДРАВЕ ЗА ВАС
ГАНЧЕВ ДЕСЕРТ ОТ ТИКВА С МЛЯКО 190 г
ДИЕТИЧЕН НАТУРАЛЕН ЧЕРЕН ШОКОЛАД МИЛМЕКС С БОРОВИНКА И СТЕВИЯ 80 г
ГАНЧЕВ ДЕСЕРТ МЛЯКО С БАНАНИ И ОРИЗ 190 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кремове и сладоледи
- Дюля
- Млечно смути със замразени плодове
- Печени дюли с мед, орехи и стафиди
- Обикновен маслен крем
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Крем с кондензирано мляко за торти и сладкиши
- Как да изберем най-доброто авокадо на пазара?
- Шоколадов сладкиш с райски ябълки
- Ябълков сладкиш с грис
- Идеи за красиво и оригинално нарязване и аранжиране на плодовете - Втора част
Коментари към Крем-десерт с маскарпоне и плодове