Пилешки терини с маслини и портокал

Необходими продукти:
- 6 филии хляб
- 100 милилитра прясно мляко
- 100 грама маслини без костилки
- 1 яйце
- малко градински чай
- 200 грама колбас
- черен пипер и сол на вкус
- 2 портокала
- 2 килограма пилешки гърди
Начин на приготвяне:
Изцедете сока на единия портокал, настържете кората му. Другия плод нарежете на 8 кръгчета.
Маслините нарежете на дребно.
Пилешките гърди нарежете на едри парчета, смелете ги в блендер, добавете меката част на филиите хляб, яйцето, налейте прясното мляко, подсолете и пюрирайте.
Колбаса намачкайте с вилица, към него прибавете малко градински чай, налейте 2 супени лъжици портокалов сок, цитрусовата кора, маслините, сол, пипер и разбъркайте.
Съединете двете смеси и разпределете комбинацията в намазнени купички. На повърхността на всяка сложете по едно портокалово кръгче.
Подредете съдовете в тава, в нея налейте вода и изпечете пастета в загрятата до 180 градуса фурна за час и 15 минути.
Когато терините се охладят, покрийте ги с найлоново фолио и приберете в хладилника за поне 8 часа.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: povar.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Защо е полезно да ядем пастет от черен дроб
- Пастет от маслини със сварени яйца
- Пастет от риба тон с майонеза и горчица
- Пастет от авокадо с чесън, сирене и люти чушки
- Яйчен пастет с чесън и орехи
- Терин от кайма с прошуто, шамфъстък и пресни билки
- Пастет от черен дроб с лук и моркови
- Терин с пушена сьомга и крема сирене
- Домашен гъбен пастет
- Пастет от извара с домати и лук
Коментари към Пилешки терини с маслини и портокал