Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Пилешки терини с маслини и портокал

Пилешки терини с маслини и портокал

Пилешки терини с маслини и портокал - изображение

Необходими продукти:

  • 6 филии хляб
  • 100 милилитра прясно мляко
  • 100 грама маслини без костилки
  • 1 яйце
  • малко градински чай
  • 200 грама колбас
  • черен пипер и сол на вкус
  • 2 портокала
  • 2 килограма пилешки гърди

 

Начин на приготвяне:

Изцедете сока на единия портокал, настържете кората му. Другия плод нарежете на 8 кръгчета.

портокал

Маслините нарежете на дребно.

маслини

Пилешките гърди нарежете на едри парчета, смелете ги в блендер, добавете меката част на филиите хляб, яйцето, налейте прясното мляко, подсолете и пюрирайте.

пастет

Колбаса намачкайте с вилица, към него прибавете малко градински чай, налейте 2 супени лъжици портокалов сок, цитрусовата кора, маслините, сол, пипер и разбъркайте.

пастет

Съединете двете смеси и разпределете комбинацията в намазнени купички. На повърхността на всяка сложете по едно портокалово кръгче.

пастет

Подредете съдовете в тава, в нея налейте вода и изпечете пастета в загрятата до 180 градуса фурна за час и 15 минути.

Когато терините се охладят, покрийте ги с найлоново фолио и приберете в хладилника за поне 8 часа.

пастет

пастет

Добър апетит!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: povar.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЛюбопитноЛайфстайл