Пастет от пилешки дробчета с нахут

Необходими продукти:
- 500 грама пилешки дробчета
- 250 милилитра готварска сметана
- 150 грама моркови
- 100 грама лук
- 1-2 скилидки чесън
- 1/2 чаена чаша нахут
- 1/4 чаена лъжица индийско орехче
- 50 грама масло
- олио
Начин на приготвяне:
Изпържете дробчетата в олио от двете страни за 5-10 минути.
Лука, чесъна и морковите изпържете в друг съд, налейте сметаната и задушете на слаб огън за няколко минути. В края на приготвянето изсипете предварително сварения нахут, разбъркайте и гответе още малко.
Смесете изпържените зеленчуци с нахута и дробчета, подправете на вкус и пюрирайте до гладка консистенция.
Получения пастет прехвърлете в намазнена форма и приберете в хладилника за една нощ.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: gotovim-doma.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АНСЕСТРАЛ СУПЕРФУДС CHIEFTAIN МИКС ЗА МЪЖА 200 г
БИОХЕРБА НАТУРАЛНО БРАШНО ОТ НАХУТ 300 г
НАХУТ ЗЪРНО 450 г ЗДРАВЕ ЗА ВАС
ВЕГЕТАМИН ВИТАМИН D3 + K2 MK7 + ЧЕРВЕНИ ВОДОРАСЛИ капсули * 60
РЕТРО КАФЕ прах 100 г ЗДРАВНИЦА
РЕТРО КАФЕ С ЦИКОРИЯ прах 100 г ЗДРАВНИЦА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- 12 ползи за здравето от нахута – едно от първите култивирани от човека растения
- Полезно ли е да консумираме пилешки черен дроб
- Пилешки дробчета с лук
- Леблебия, Нахут, Сланутък
- Спанак с нахут и оризова гарнитура
- Ползи за здравето от брашното от нахут
- Хрупкав печен нахут за аперитив
- Защо е полезно да ядем пастет от черен дроб
- Къри с нахут, грах и картофи
- Бобови култури
Коментари към Пастет от пилешки дробчета с нахут