Пилешки пастет с желе от червено вино
Необходими продукти:
300 грама пилешки дробчета
50 грама масло
80 грама лук
160 грама моркови
60 грама бял хляб
750 милилитра портвайн или всякакво сухо червено вино
13 грама желатин
160 милилитра готварска сметана (35% масленост)
1 белтък
15 грама настъргана портокалова кора
50 грама захар
розмарин, сол, настъргано индийско орехче - на вкус
Начин на приготвяне:
Разтопете половината от маслото и в него изпържете пилешките дробчета до пълна готовност.
Останалото масло сгорещете в друг съд и в него изпържете нарязаните лук и моркови. Налейте 3 супени лъжици вино, нека се изпари и тогава добавете готварската сметана.
След това сложете хляба, захарта, подправки на вкус и оставете сместа да се приготвя на среден огън в продължение на 15 минути, като през това време разбърквате.
Залейте 3 грама от желатина със студена вода за 5 минути. Налейте в зеленчуковата комбинация и изключете котлона.
Щом тя се охлади, сложете белтъка и разбъркайте.
С помощта на блендер смелете получената маса заедно с пилешките дробчета.
Останалото вино налейте в подходящ съд и нагрейте, докато се изпари част от количеството и остане 2/3 от общото. Тогава сложете захарта, настърганата портокалова кора, нека сосът се вари 5 минути и към него добавете останалия желатин.
Изключете котлона, прецедете течността и изчакайте да се охлади.
Щом това стане, прехвърлете пастета в чиния, придайте му желаната форма и залейте с виното.
Приберете в хладилника, докато желето стегне, след което може да поднесете предястието.
Добър апетит!
Снимка: aif.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Полезно ли е да консумираме пилешки черен дроб
- Пилешки дробчета с лук
- Защо е полезно да ядем пастет от черен дроб
- Пастет от риба тон с майонеза и горчица
- Панирани пилешки дробчета с корнфлейкс
- Пилешки дробчета с мед, коняк и соев сос
- Пилешки дробчета с гъби в сметана
- Пастет от маслини със сварени яйца
- Яйчен пастет с чесън и орехи
- Пастет от авокадо с чесън, сирене и люти чушки
Коментари към Пилешки пастет с желе от червено вино