Пастет от пилешки дробчета с меко сирене, чесън и бренди
![Пастет от пилешки дробчета с меко сирене, чесън и бренди - изображение](https://static.framar.bg/thumbs/6/recepies/pileshki-pastet-s-meko-sirene.jpg)
Необходими продукти:
- 1 глава кромид, нарязана ситно
- 1 малка скилидка чесън или на вкус
- 200 грама пилешки дробчета, нарязани на големи кубчета
- 30 милилитра (2 супени лъжици) вода
- 15 милилитра (1 супена лъжица) бренди
- 2 чаени лъжици смес от подправки по избор
- 200 грама меко сирене с ниска масленост
- смлян черен пипер
- резени лимон и стръкчета магданоз за украса
- препечени филийки за поднасяне
Начин на приготвяне:
Смесете в подходящ съд лука, чесъна, черния дроб, подправките и налейте 30 милилитра вода. Поставете върху котлона и гответе, разбърквайки, около 5 минути (до готовност на дробчетата и омекване на лука).
Когато сместа се охлади малко, пюрирайте с блендер. Добавете мекото сирене и разбийте отново. Подправете с черен пипер и прехвърлете пастета в подходящ съд, който затворете и приберете в хладилника.
Преди да поднесете, разделете на 4 порции, сложете ги в чинии, украсете с лимонови резени, стръкчета магданоз и сервирайте с топли препечени филийки.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: owoman.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Полезно ли е да консумираме пилешки черен дроб
- Пилешки дробчета с лук
- Защо е полезно да ядем пастет от черен дроб
- Пастет от маслини със сварени яйца
- Пилешки дробчета с ориз на фурна
- Пастет от риба тон с майонеза и горчица
- Шишчета с мариновани пилешки дробчета
- Пастет от черен дроб с лук и моркови
- Панирани пилешки дробчета с корнфлейкс
- Гювечета от пилешки дробчета със зеленчуци и вино
Коментари към Пастет от пилешки дробчета с меко сирене, чесън и бренди