Начало Хранене Рецепти Предястия Студени Пастет от пилешки дробчета с меко сирене, чесън и бренди

Пастет от пилешки дробчета с меко сирене, чесън и бренди

Пастет от пилешки дробчета с меко сирене, чесън и бренди - изображение

Необходими продукти:

  • 1 глава кромид, нарязана ситно
  • 1 малка скилидка чесън или на вкус
  • 200 грама пилешки дробчета, нарязани на големи кубчета
  • 30 милилитра (2 супени лъжици) вода
  • 15 милилитра (1 супена лъжица) бренди
  • 2 чаени лъжици смес от подправки по избор
  • 200 грама меко сирене с ниска масленост
  • смлян черен пипер
  • резени лимон и стръкчета магданоз за украса
  • препечени филийки за поднасяне

 

Начин на приготвяне:

Смесете в подходящ съд лука, чесъна, черния дроб, подправките и налейте 30 милилитра вода. Поставете върху котлона и гответе, разбърквайки, около 5 минути (до готовност на дробчетата и омекване на лука).

Когато сместа се охлади малко, пюрирайте с блендер. Добавете мекото сирене и разбийте отново. Подправете с черен пипер и прехвърлете пастета в подходящ съд, който затворете и приберете в хладилника.

Преди да поднесете, разделете на 4 порции, сложете ги в чинии, украсете с лимонови резени, стръкчета магданоз и сервирайте с топли препечени филийки.

Добър апетит!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: owoman.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЛюбопитноЛайфстайл