Домашен пастет
Необходими продукти:
- 1 глава лук
- 1 морков
- няколко стръка магданоз
- 80 грама масло
- 50 милилитра прясно мляко
- 10 пилешки дробчета
- 1 пилешко филе
- 1 и 1/2 чаена чаша вода
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Сварете, отцедете, охладете пилешките дробчета и отделете бульона им. В него сварете пилешкото месо, моркова, лука и добавете маслото. Оставете сместа да изстине, върнете дробчетата към нея и налейте прясното мляко. Подправете със сол, черен пипер, магданоз и пасирайте до хомогенност. Сипете пастета в съд и приберете в хладилник. Поднесете студен. Добър апетит!
Източник: recetas.paraguay.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Пилешки гърди с фурми
- Пилешки хапки в чеснова панировка
- Пълнени камби с пилешко филе и моцарела
- Пълнени домати с пилешко филе и кашкавал
- Предястие от пилешки дробчета с ябълки и чесън
- Пържоли от пиле с гъби и марсала
- Запеканка от пълнени домати с пилешки гърди в сметанов сос
- Пастет от бял боб със сушени домати и чесън
- Картофени хармоники
- Пилешки хапки с орехи, кашкавал и маслини
Коментари към Домашен пастет