Пастет от пилешки гърди с топено сирене, кисели краставички, кашкавал и орехи
Необходими продукти:
100 грама топено сирене
300 грама пилешки гърди
50 грама орехови ядки
2 кисели краставички
20 грама заквасена сметана
1 яйце
щипка смлян черен пипер
сол и други подправки на вкус
парченце хляб
Начин на приготвяне:
Измийте филето и го сварете в подсолена вода до готовност. Когато се охлади достатъчно, нарежете на парчета, които сложете в съда на блендер и смелете до получаването на еднородна кайма.
Добавете топеното сирене, нарязано на парчета.
Сварете яйцата твърдо. Щом се охладят, обелете, нарежете на малки парчета и прибавете при останалите продукти.
Смелете с блендера, за да се получи еднородна маса.
Подправете на вкус, разбъркайте и постепенно изсипете сметаната, като прецените точно колко от нея ще използвате, за да бъде консистенцията достатъчно гъста.
Обелете киселите краставички, вътрешността настържете едро, отцедете течността, а останалото смесете с пастета. Добавете и нарязаните орехови ядки и разбъркайте всичко старателно.
Добър апетит!
Снимка: foodmaster.info
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
- 4 основни правила за печене на пилешко на скара
- Пилешко филе с гъби и кашкавал в сос бешамел
- Задушено пилешко с броколи и гъби в сос
- Печено пилешко филе в сметанов сос с чесън, горчица и кашкавалена коричка
- Пилешки руладини в бекон с гъби, топено сирене и кисели краставички
- Пълнени пилешки гърди в бекон
Коментари към Пастет от пилешки гърди с топено сирене, кисели краставички, кашкавал и орехи