Соев пастет
Необходими продукти:
- 100 грама соя
- 3/4 чаена чаша вода от соята
- половин чаена лъжичка червен пипер
- 2 супени лъжици соев сос
- 30 грама доматено пюре
- зехтин за запръжка
- 1 глава лук, нарязана ситно
- сол и прясно смлян черен пипер
- сух риган и босилек
Начин на приготвяне:
Измийте и накиснете соята за една нощ и на следващия ден я сварете. Отнема около 2-3 часа в обикновена тенджера и около час в под налягане.
Заделете 3/4 чаена чаша от бульона. Отцедете и охладете зърната и ги смелете в блендер, а с помощта на водата от варенето пасирайте до желаната гъстота.
Загрейте зехтина и запържете лука докато омекне. Прибавете го към соята, подправете с червен пипер, босилек, риган, соев сос, сол и черен пипер.
Смелете до хомогенност, прибавете накрая доматеното пюре и пасирайте отново. Пресипете пастета в друг съд, охладете и поднесете с кракери, филийки хляб, с кисели краставички или пресни зеленчуци.
Добър апетит!
Източник: www.homecookingadventure.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СОЯ + КАЛЦИЙ капсули * 120 SANCT BERNHARD
ЛУМЕНЕ КЛАСИКО АДВАНС ЛИФТИНГ ОКОЛООЧЕН КРЕМ ЗА ВСЕКИ ТИП КОЖА 15 мл 81493
СЕКАЛИЯ BALM БАЛСАМ-ЕМОЛИЕНТ ЗА ТЯЛО 200 мл ISISPHARMA
ПРЕВЕ ЛАБОРАТОРИС ПРОТЕИНОВИ КАПКИ ЗА КОСА 30 мл
ЛИПОНОРМ гранули 50 г ИНБИОТЕХ
СОЯ ВИТАЛ капсули 35 мг * 30
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Други сосове и подправки
- Ползи от соевото мляко за здравето
- Ползи и вреди от консумацията на соеви кълнове
- Какви са ползите от консумацията на зелен боб едамаме
- Задушена соя с чесън и доматен сос
- Защо е полезно да ядем пастет от черен дроб
- Натто - ферментирали соеви зърна
- Бобови култури
- Пастет от маслини със сварени яйца
- Сирене тофу
- Пастет от риба тон с майонеза и горчица
Коментари към Соев пастет