Начало Хранене Рецепти Предястия Студени Бобен пастет с орехи

Бобен пастет с орехи

Бобен пастет с орехи - изображение

Необходими продукти:

2 чаени чаши боб

70 грама орехи

3 - 4 глави лук

4 - 5 скилидки чесън

магданоз

олио

Начин на приготвяне:

Сварете фасула до готовност. Прецедете го с помощта на гевгир (водата не изхвърляйте).

Нарежете лука на едро (всяка глава на няколко парчета)

и го сложете в тиган, подмазан с олио да се задуши.

След това последователно смелете магданоза, орехите, готовия лук, сварения фасул и чесъна. Смесете всичко, сложете сол на вкус, олио и разбъркайте добре.

Ако пастетът ви се струва прекалено сух, добавете малко от водата, в която се е варил бобът. Още веднъж разбъркайте старателно, изсипете ястието в красив съд и поръсете с нарязан магданоз, кориандър или друга зеленина, каквато предпочитате.

Добър апетит!

Още по темата:

0.0, 0 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛюбопитноХрани и ястияЛайфстайлЗдравни съветиДиетиБотаникаСнимкиХранене при...