Пълнени камби с пилешко филе и моцарела
Пълнените чушки са традиционно ястие за нашата страна, но колкото и да са вкусни класическите пълнени пиперки, не пречи да разнообразим приготвянето им. Представяме ви вкусна и изобилстваща с различни вкусове рецепта, изпробвайте я!
Необходими продукти:
- 1 супена лъжица зехтин
- 500 грама пилешки гърди
- 1 чаена лъжица микс подправки
- сол
- черен пипер
- 2 чаени чаши чери домати
- 2 1/2 чаена чаша настъргана моцарела
- 3/4 чаена чаша рикота
- 1/3 чаена чаша нарязан на ситно босилек
- 2 скилидки чесън
- 4 камби
- 1/2 чаена чаша пилешки бульон
- балсамов оцет за сервиране
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 180 градуса.
В голям тиган сложете зехтина и го загрейте на средна температура. Подправете пилето с микса подправки, сол и черен пипер. Запържете го на тигана за 8 минути от всяка страна. Прехвърлете готовото филе на дъска за рязане и оставете да си почине за 5 минути. След това нарежете на квадратчета.
Нарежете чери доматите на четвъртинки и ги сложете в голяма купа. Добавете месото, 1 1/2 чаена чаша настъргана моцарела, рикотата и босилека, подправете със сол и черен пипер, накрая смачкайте една скилидка чесън към останалите продукти и разбъркайте.
Разрежете по дължина чушките и ги почистете от семената. Сложете ги в тава и напълнете всяка половинка със смесените продукти. Отгоре поръсете с останалата 1 чаша моцарела.
Излейте бульона в тавата и покрийте с алуминиево фолио. Печете за 45 минути, докато камбите се сготвят и сирената се разтопят.
Готовото ястие напръскайте с малко балсамов оцет и му се насладете!
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: delish.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
- 4 основни правила за печене на пилешко на скара
- Пилешко филе с гъби и кашкавал в сос бешамел
- Задушено пилешко с броколи и гъби в сос
- Пилешко филе Капрезе
- Печено пилешко филе в сметанов сос с чесън, горчица и кашкавалена коричка
- Пълнени пилешки гърди в бекон
Коментари към Пълнени камби с пилешко филе и моцарела