Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Пълнени камби с пилешко филе и моцарела

Пълнени камби с пилешко филе и моцарела

Пълнени камби с пилешко филе и моцарела - изображение

Пълнените чушки са традиционно ястие за нашата страна, но колкото и да са вкусни класическите пълнени пиперки, не пречи да разнообразим приготвянето им. Представяме ви вкусна и изобилстваща с различни вкусове рецепта, изпробвайте я! 

Необходими продукти:

  • 1 супена лъжица зехтин
  • 500 грама пилешки гърди
  • 1 чаена лъжица микс подправки
  • сол
  • черен пипер
  • 2 чаени чаши чери домати
  • 2 1/2 чаена чаша настъргана моцарела
  • 3/4 чаена чаша рикота
  • 1/3 чаена чаша нарязан на ситно босилек
  • 2 скилидки чесън
  • 4 камби
  • 1/2 чаена чаша пилешки бульон
  • балсамов оцет за сервиране

Начин на приготвяне:

Загрейте фурната на 180 градуса.

В голям тиган сложете зехтина и го загрейте на средна температура. Подправете пилето с микса подправки, сол и черен пипер. Запържете го на тигана за 8 минути от всяка страна. Прехвърлете готовото филе на дъска за рязане и оставете да си почине за 5 минути. След това нарежете на квадратчета.

Нарежете чери доматите на четвъртинки и ги сложете в голяма купа. Добавете месото, 1 1/2 чаена чаша настъргана моцарела, рикотата и босилека, подправете със сол и черен пипер, накрая смачкайте една скилидка чесън към останалите продукти и разбъркайте.

Разрежете по дължина чушките и ги почистете от семената. Сложете ги в тава и напълнете всяка половинка със смесените продукти. Отгоре поръсете с останалата 1 чаша моцарела.

Излейте бульона в тавата и покрийте с алуминиево фолио. Печете за 45 минути, докато камбите се сготвят и сирената се разтопят.

Готовото ястие напръскайте с малко балсамов оцет и му се насладете!

За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: delish.com

Още по темата:

5.0, 2 гласа

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецепти