Пълнени камби с риба тон и галета
Необходими продукти:
- 4 чушки камби
- 1 супена лъжица нарязан на ситно лук
- 1 чаена чаша галета (или смлени хлебни трохи)
- 1 яйце
- 1/2 чаена чаша мляко
- 1 чаена лъжица сок от лимон
- 1 консерва риба тон (200 грама)
- 2 супени лъжици масло
- настърган чедър, швейцарско сирене или пармезан
Начин на приготвяне:
Бланширайте почистените чушки за 5 минути във вряща вода и ги отцедете добре.
Лука, яйцето, 1/2 чаена чаша от галетата, млякото, лимоновия сок, рибата комбинирайте и подправете.
Напълнете с тази смес чушките.
Маслото и останалата половин чаша галета разбъркайте и поръсете върху напълнените чушки.
Печете пълнените чушки 15 минути на 200 градуса, а 5 минути, преди да приключите с печенето, поръсете чушките с настъргано сирене по избор.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: thespruceeats.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Риба тон – хранителна стойност, ползи и потенциални рискове
- Спагети със сметана и риба тон
- Пастет от риба тон с майонеза и горчица
- 9 интересни факта за чушките камба
- Филе от риба тон на скара с ароматен сос от масло и лимон
- Пълнени камби с пилешко месо, пармезан и моцарела
- Запеканка от риба тон, картофи и грах
- Зелена салата с броколи, краставици и риба тон
- Ефектни пълнени домати с риба тон и орехи
- Коледен венец
Коментари към Пълнени камби с риба тон и галета