Кюфте в чушки камби
Необходими продукти:
- 3 камби
- 450 грама телешка кайма
- 1/4 чаена чаша галета
- 1 яйце
- 1 чаена лъжица сос Уорчестър
- 1/2 глава лук - нарязана
- 1/2 чаена лъжица свежа мащерка
- 1 скилидка чесън - пресована
- 1 супена лъжица доматена паста
- сол и черен пипер
- 1/4 чаена чаша кетчуп
- 1 супена лъжица кафява захар
- 2 чаени чаши сирене Монтерей Джак
- 1 супена лъжица магданоз за гарниране
Начин на приготвяне:
Нарежете чушката на кръгчета с дебелина около 3 сантиметра. Запазете средните най-широки кръгчета цели, а краищата нарежете на ситно.
Комбинирайте каймата, галетата, яйцето, соса Уорчестър, лука, мащерката, чесъна и доматената паста. Добавете нарязана на ситно чушка, подправете със сол и черен пипер и омесете каймата.
Застелете тава с хартия и подредете резените чушка в нея. Всяко кръгче напълнете с кайма. Сложете ги да се пекат 35 минути на 170 градуса до готовност.
Поръсете кюфтетата с настъргано сирене Монтерей Джак и запечете още 5 минути, докато сиренето се разтопи. Сервирайте с магданоз.
За framar.bg: Данна Панджарова
Източник: delish.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Телешки кюфтенца с магданоз на фурна
- 9 интересни факта за чушките камба
- Пълнени камби с пилешко месо, пармезан и моцарела
- Яхния от кюфтета с картофи (Кюфтета по чирпански)
- Кюфтенца от еленско месо в пикантен доматен сос
- Телешки кюфтета с гъби и кашкавал
- Кюфтенца от ориз със зеленчуци
- Кюфтенца от броколи с чушка, моркови и спанак
- Кюфтенца от макарони и кашкавал
- Задушени кюфтета с тиква
Коментари към Кюфте в чушки камби