Пълнени камби с пилешко месо, пармезан и моцарела
Необходими продукти:
- 3 чаши сирене моцарела, настъргано
- 1/2 чаша пармезан, настърган + още за гарниране
- 3 скилидки чесън, наситнени
- 1 и 1/2 чаши сос Маринара с лук и риган
- 1 супена лъжица пресен магданоз, наситнен + още за гарниране
- щипка червен пипер на люспи
- кошер сол и млян черен пипер на вкус
- 350 грама пилешко месо, сварено или печено и нарязано на късове
- 4 камби, нарязани наполовина и почистени от семките
- 1/2 чаша пилешки бульон
*За измерване на количествата се използва чаена чаша.
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 200 градуса.
В голяма купа смесете 2 чаши моцарела, пармезана, чесъна, соса Маринара с лук и риган, магданоза и червения пипер на люспи. Овкусете със сол и черен пипер на вкус. Разбъркайте да смесите добре всички съставки, след което добавете пилешкото месо на късове и разбъркайте отново.
Напълнете нарязаните наполовина камби с получената смес и поръсете с моцарела. Сложете пълнените чушки в тавичка и изсипете пилешкия бульон отстрани около тях. Покрийте с фолио и сложете да се пекат за 55 минути до 1 час, след което премахнете фолиото и запечете за 2-3 минути.
Сервирайте, като гарнирате с наситнен магданоз и настърган пармезан.
Приятен апетит!
delish.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Пълнени чушки с ориз и зеле
- 9 интересни факта за чушките камба
- Пълнени чушки с булгур, гъби и стафиди
- Пълнени чушки с елда в зеленчуков бульон с чесън
- Пълнени чушки с леща и зеленчуци
- Пълнени чушки със сирене котидж, маслини и лук
- Пълнени сушени чушки с боб и праз лук
- Консервирани пълнени чушки със зеле и моркови
- Пълнени чушки с просо и гъби
- Пълнени чушки с качамак и гъби, запечени с кашкавал
Коментари към Пълнени камби с пилешко месо, пармезан и моцарела