Пълнени чушки в сметанов сос с лук
Необходими продукти:
500 грама кайма
200 грама ориз
няколко чушки (броят зависи от големината им)
2 средни глави лук + 1 малка
2 средни моркова
300 грама заквасена сметана
70 грама доматено пюре
олио
сол, черен пипер и други подправки на вкус
Начин на приготвяне:
Залейте ориза с вряща вода (не го сварявайте) и оставете да престои 30 минути. Изпържете нарязаните лук (2 средни глави) и моркови в олио.
Смесете каймата с ориза, лука, подправете на вкус и с получената смес напълнете чушките. Сложете ги в тиган с малко олио и изпържете от двете страни до образуването на златиста коричка. Може да затворите съда с капак по време на приготвянето.

Задушете малка глава лук, в тенджера, прехвърлете чушките и поръсете с любимите си подправки.

Направете заливката, смесвайки доматеното пюре със сметаната, овкусете със сол и черен пипер. С получения сос залейте чушките.

Нека ястието се задушава в продължение на около 20 минути (или до готовност).

Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Пълнени чушки с елда в зеленчуков бульон с чесън
- Пълнени чушки с крема сирене и кашкавал в тесто
- Пълнени панирани люти чушки
- Пълнени сушени чушки с боб и праз лук
- Пълнени чушки с ориз и зеле
- Пълнени чушки със сирена в бекон
- Пълнени чушки с гъби, лук, кайма и кашкавал
- Пълнени чушки със сирене котидж, маслини и лук
- Консервирани пълнени чушки със зеле и моркови
- Пълнени чушки с кайма, запечени с кашкавал
Коментари към Пълнени чушки в сметанов сос с лук