Начало Хранене Рецепти Консерви Зеленчуци Консервирани пълнени чушки със зеле и моркови

Консервирани пълнени чушки със зеле и моркови

Консервирани пълнени чушки със зеле и моркови - изображение

Необходими продукти:

  • 16 скилидки чесън
  • 40-45 малки чушки за пълнене
  • копър и магданоз
  • 4,5 килограма прясно зеле
  • 6 моркова
  • 2 чили чушки
  • 2,5 супени лъжици сол

За маринатата:

  • 3 супени лъжици захар
  • 2/3 чаена чаша оцет (9%)
  • 1,7 литра вода
  • 1 чаена чаша олио
  • 4 супени лъжици сол

 

Начин на приготвяне:

Почистете чушките (отстранете опашките и семената им), сложете ги за 6-10 минути в гореща вода, след което ги охладете.

Накълцайте копъра, магданоза, чесъна и зелето. Морковите настържете, чили чушките нарежете ситно.

Смесете зелето с морковите, добавете чесъна, магданоза, копъра и лютите чушки (които не са задължителни). Добавете захарта и солта, разбъркайте.

Напълнете сладките чушки с комбинацията, подредете ги в буркани и се заемете с направата на маринатата.

пълнени чушки

Кипнете водата, в която се сложили захарта и солта, налейте олиото и оцета.

С горещата течност залейте пълнените чушки и варете в продължение на 45 минути.

След това затворете бурканите и ги обърнете с капаците надолу.


Добър апетит!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: starhab.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияХрани и ястияРецептиСнимкиЗдравни съветиЛюбопитноДиети