Консервирани пълнени чушки със зеле и моркови
Необходими продукти:
- 16 скилидки чесън
- 40-45 малки чушки за пълнене
- копър и магданоз
- 4,5 килограма прясно зеле
- 6 моркова
- 2 чили чушки
- 2,5 супени лъжици сол
За маринатата:
- 3 супени лъжици захар
- 2/3 чаена чаша оцет (9%)
- 1,7 литра вода
- 1 чаена чаша олио
- 4 супени лъжици сол
Начин на приготвяне:
Почистете чушките (отстранете опашките и семената им), сложете ги за 6-10 минути в гореща вода, след което ги охладете.
Накълцайте копъра, магданоза, чесъна и зелето. Морковите настържете, чили чушките нарежете ситно.
Смесете зелето с морковите, добавете чесъна, магданоза, копъра и лютите чушки (които не са задължителни). Добавете захарта и солта, разбъркайте.
Напълнете сладките чушки с комбинацията, подредете ги в буркани и се заемете с направата на маринатата.
Кипнете водата, в която се сложили захарта и солта, налейте олиото и оцета.
С горещата течност залейте пълнените чушки и варете в продължение на 45 минути.
След това затворете бурканите и ги обърнете с капаците надолу.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: starhab.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Консерви
- Зеленчуци
- Пълнени сушени чушки с боб и праз лук
- Пълнени чушки с шунка, гъби и моцарела
- Пълнени панирани люти чушки
- Пълнени чушки със сирене котидж, маслини и лук
- Пълнени чушки с яйце и сирене на фурна
- Пълнени чушки с леща и зеленчуци
- Пълнени чушки с просо и гъби
- Пълнени чушки с ориз и зеле
- Пълнени чушки с кайма и царевица в доматен сос и кашкавалена коричка
- Пълнени чушки с хляб, кашкавал и маслини
Коментари към Консервирани пълнени чушки със зеле и моркови