Пълнени чушки с елда в зеленчуков бульон с чесън
Необходими продукти:
3 чаени чаши сварена елда
1 глава лук (нарязана на ситно)
2 стъбла целина (нарязани на ситно)
2 големи моркова (настъргани)
8 големи чушки за пълнене (почистени от семената и опашките)
4 чаени чаши зеленчуков бульон
дафинов лист или розмарин
4 - 5 зърна черен пипер
2 скилидки чесън (нарязан) - по желание
сол и други подправки на вкус
Начин на приготвяне:
Смесете елдата със зеленчуците в голям съд, овкусете с подправките и с тази "кайма" напълнете чушките. Подредете ги вертикално в дълбока тенджера, залейте с горещия бульон и поставете на котлона. В бульона сложете дафиновия лист, зърната черен пипер, чесъна. Когато течността заври, намалете огъня, затворете съда с капак и оставете ястието да се задушава в продължение на 30 - 40 минути.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Пълнени чушки с ориз и зеле
- Пълнени камби с пилешко месо, пармезан и моцарела
- Пълнени чушки с булгур, гъби и стафиди
- Пълнени чушки с леща и зеленчуци
- Пълнени сушени чушки с боб и праз лук
- Пълнени чушки в сметанов сос с лук
- Пълнени чушки със сирене котидж, маслини и лук
- Консервирани пълнени чушки със зеле и моркови
- Пълнени чушки с просо и гъби
- Пълнени чушки с качамак и гъби, запечени с кашкавал
Коментари към Пълнени чушки с елда в зеленчуков бульон с чесън