Пълнени чушки с качамак и гъби, запечени с кашкавал
Необходими продукти:
- 300 грама сварени гъби пачи крак
- 4 супени лъжици зехтин
- 1 стрък прясна мащерка
- 3 стръка магданоз
- 200 грама кашкавал
- 1 глава лук
- 1 скилидка чесън
- 1 чаена лъжица сол
- щипка черен пипер
- 1/2 чаена чаша смлени царевични зърна/царевично брашно
- 4-5 червени чушки (за пълнене)
Начин на приготвяне:
Сварените гъби нарежете ситно и ги запържете за 10 минути в 2 супени лъжици зехтин. Свалете от огъня и към тях добавете накълцаните мащерка и магданоз. Кашкавала настържете.
В дълбок тиган сгорещете останалия зехтин и в него изпържете до прозрачност нарязания лук (приблизително 5 минути). След това сложете наситнения чесън и задушете за около минута, разбърквайки.
Тогава налейте 3 чаени чаши вода в съда, подсолете и изчакайте да заври (на силен огън).
Време е да изсипете царевичното брашно във врящата течност и бъркайте непрекъснато с дървена лъжица. Намелете температурата на котлона и нека сместа се приготвя до сгъстяване (около 5 минути).
Щом това стане, свалете от огъня и смесете с гъбите и половината от кашкавала.
Отрежете горната част на чушките, отстранете семената и напълнете образувалите се чашки с качамака. Затворете ги с капачетата.
Изпечете във фурната, която преди това сте сгорещили при 200 градуса. В съда, в който подредите чушките, налейте малко вода (100-150 милилитра) и покрийте с алуминиево фолио.
След половин час печене, махнете покритието и капачетата на чушките. Поръсете ги с останалия кашкавала и върнете във фурната за още десетина минути, за да се зачерви повърхността.
Преди да поднесете, отново затворете със зеленчуковите капачета.
Добър апетит!
Източник: mondaydelights.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Пълнени чушки с елда в зеленчуков бульон с чесън
- Полента с гъби и мащерка
- Пълнени панирани люти чушки
- Полента с чери домати, кашкавал и козе сирене
- Пикантни пълнени чушки с боб, подправки и сирене
- Качамак с пармезан и пипер
- Качамак със скариди, царевица и зеленчуци
- Мини хапки от полента с тиква
- Пълнени чушки с гъби, лук, кайма и кашкавал
- Пълнени чушки със сирене котидж, маслини и лук
Коментари към Пълнени чушки с качамак и гъби, запечени с кашкавал