Качамак със скариди, царевица и зеленчуци
Необходими продукти:
- 3 кочана царевица, почистени зрънцата
- 1 малка червена чушка, нарязана
- 800 милилитра пилешки бульон
- 2 1/2 чаена чаша вода
- 1 1/2 чаена чаша царевичен качамак
- 3 тънки резена бекон
- 1 1/2 чаена чаша чери домати, нарязани
- 1/3 чаена чаша свеж босилек
- 1/4 чаена чаша зелен лук, нарязан
- 500 грама почистени скариди
- 1 1/2 чаена чаша сирене Монтерей Джак - настъргано
Начин на приготвяне:
В малка тенджерка сложете царевицата, чушката, бульона, водата, качамака и подправете със сол и пипер. Сложете да се вари на слаба степен до готовност - ако имате уред за бавно готвене, може да приготвите качамака в него - за 7-8 часа на ниска степен, или 3,5 часа на висока.
На тиган изпържете нарязан бекона и го отцедете върху кухненска хартия.
В купа смесете бекона, доматите босилека и зеления лук.
Скаридите изпържете в мазнината от бекона и добавете сиренето да се стопи. Ако консистенцията ви се стори гъста, добавете малко мляко.
Сервирайте качамака гарниран със скаридите, бекона и зеленчуците.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: www.bhg.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Хрупкави панирани скариди
- Салата от алабаш, скариди и кейл с дресинг
- Скариди на фурна с чесън и масло
- Полента със сушени домати и розмарин
- Скариди на тиган с чесън, масло и вино
- Глазирани скариди с ром
- Пикантни скариди в бирен сос
- Полента с чери домати, кашкавал и козе сирене
- Как да приготвим перфектните скариди на скара
- Супа тай със скариди, гъби шийтаке и кокосово мляко
Коментари към Качамак със скариди, царевица и зеленчуци