Начало Хранене Рецепти Основни ястия От риба и морски продукти Качамак със скариди, царевица и зеленчуци

Качамак със скариди, царевица и зеленчуци

Качамак със скариди, царевица и зеленчуци - изображение

Необходими продукти:

  • 3 кочана царевица, почистени зрънцата
  • 1 малка червена чушка, нарязана
  • 800 милилитра пилешки бульон
  • 2 1/2 чаена чаша вода
  • 1 1/2 чаена чаша царевичен качамак
  • 3 тънки резена бекон
  • 1 1/2 чаена чаша чери домати, нарязани
  • 1/3 чаена чаша свеж босилек
  • 1/4 чаена чаша зелен лук, нарязан
  • 500 грама почистени скариди
  • 1 1/2 чаена чаша сирене Монтерей Джак - настъргано

Начин на приготвяне:

В малка тенджерка сложете царевицата, чушката, бульона, водата, качамака и подправете със сол и пипер. Сложете да се вари на слаба степен до готовност - ако имате уред за бавно готвене, може да приготвите качамака в него - за 7-8 часа на ниска степен, или 3,5 часа на висока.

На тиган изпържете нарязан бекона и го отцедете върху кухненска хартия.

В купа смесете бекона, доматите босилека и зеления лук.

Скаридите изпържете в мазнината от бекона и добавете сиренето да се стопи. Ако консистенцията ви се стори гъста, добавете малко мляко.

Сервирайте качамака гарниран със скаридите, бекона и зеленчуците.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: www.bhg.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЛюбопитно