Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Пикантен качамак с кайма, чушки и пармезан

Пикантен качамак с кайма, чушки и пармезан

Пикантен качамак с кайма, чушки и пармезан - изображение

Необходими продукти:


  • 300 грама мляно месо, подправено с черен пипер и кимион
  • 2 чаени чаши нарязани ситно чушки
  • 1 нарязана ситно люта чушка
  • 1/2 чаена чаша наситнен лук
  • 1/2 супена лъжица зехтин
  • 1 чаена лъжичка сух риган
  • сол според вкуса

 

за качамака

 

  • 4 чаени чаши пилешки бульон
  • 1/4 чаена лъжичка сол
  • 1 чаена чаша царевично брашно
  • 1/2 чаена чаша настърган пармезан
  • 2 супени лъжици масло

 

Начин на приготвяне:

 

В тиган загрейте зехтин и запържете мляното месо. Добавете лука, чушките, ригана и сол според вкуса ви. Разбъркайте, задушете сместа за кратко и оставете настрана.

В друг съд сгорещете три чаени чаши от бульона, а в останалия размийте брашното и разбъркайте. След завиране налейте сместа, бъркайте докато се сгъсти и подправете със сол, масло и пармезан.

Разпределете ястието в чинии, гарнирайте с месната плънка и поръсете с допълнително пармезан. Поднесете и хапнете с удоволствие.

качамак с кайма и чушки

Да ви е вкусно!

За framar.bg: Русиана Михайлова

Източник:putonyourcakepants.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЗдравни съветиСнимки