Пикантен качамак с кайма, чушки и пармезан

Необходими продукти:
- 300 грама мляно месо, подправено с черен пипер и кимион
- 2 чаени чаши нарязани ситно чушки
- 1 нарязана ситно люта чушка
- 1/2 чаена чаша наситнен лук
- 1/2 супена лъжица зехтин
- 1 чаена лъжичка сух риган
- сол според вкуса
за качамака
- 4 чаени чаши пилешки бульон
- 1/4 чаена лъжичка сол
- 1 чаена чаша царевично брашно
- 1/2 чаена чаша настърган пармезан
- 2 супени лъжици масло
Начин на приготвяне:
В тиган загрейте зехтин и запържете мляното месо. Добавете лука, чушките, ригана и сол според вкуса ви. Разбъркайте, задушете сместа за кратко и оставете настрана.
В друг съд сгорещете три чаени чаши от бульона, а в останалия размийте брашното и разбъркайте. След завиране налейте сместа, бъркайте докато се сгъсти и подправете със сол, масло и пармезан.
Разпределете ястието в чинии, гарнирайте с месната плънка и поръсете с допълнително пармезан. Поднесете и хапнете с удоволствие.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Русиана Михайлова
Източник:putonyourcakepants.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Пикатна кайма с кашкавал на тиган
- Панирани шницели от кайма
- Картофени гнезда с пилешка кайма и кашкавал
- Запеканка от тиквички с кайма и домати
- Кюфтeта в патладжан (Ислим кебап)
- Печени тиквички с кайма, ориз и домати на фурна
- Задушен зелен грах с кайма
- Пълнена пита с кайма, гъби и кашкавал
- Пица с кайма
- Прясно зеле, задушено с кайма и ориз
Коментари към Пикантен качамак с кайма, чушки и пармезан