Питки от качамак с яйце
Необходими продукти:
- 1 1/2 чаенаи чаши царевичен грис
- 1/2 чаена лъжица сол
- 1 1/4 чаени чаши гореща вода
- 1 супена лъжица разтопено масло
- 4 яйца
- олио за пържене
Начин на приготвяне:
Разбъркайте добре царевичния грис с горещата вода и маслото, покрийте с фолио и оставете за 10 минути.
Добавете още малко вода, ако се налага и сместа е твърде ронлива. Целта е да се получат кюфтенца, без пукнатини в края.
Запазете около 2 супени лъжици от тестото, а останалото разделете на 4 части. Всяка оформете на малка топка (потапяйте ръцете си във вода, за да не ви лепне тестото и да може да придадете хубава и гладка форма).
Сложете една топка между два листа фолио за опаковане. Притиснете с дъното на тиган, за да направите кръг с дебелина около 0,7 милиметра.
Загрейте олио в тиган и, когато се сгорещи, внимателно сложете едната питка вътре. Изпържете от двете страни и прехвърлете върху кухненска хартия.
Когато питките се охладят напълно, ги разрежете внимателно напречно през средата, за да се получи джоб в тях.
Чукнете едно яйце в купичка, подправете със сол и пипер и внимателно изсипете в джобчето на питката. Затворете и слепете с част от отделеното тесто.
Върнете в тигана и изпържете за още 4 минути, в зависимост от желаната твърдост на яйцето.
Сервирайте питките топли.
thespruceeats.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Качамак с пармезан и пипер
- Пай от качамак с лапад, праз и спанак
- Полента със сушени домати и розмарин
- Запечена полента с домати, патладжани и моцарела
- Полента със сирена и гъби
- Полента с чери домати, кашкавал и козе сирене
- Мамалига
- Мини хапки от полента с тиква
- Качамак с кашкавал и маслини
- Полента с поширано яйце, авокадо и рукола
Коментари към Питки от качамак с яйце