Качамак с пармезан и пипер

Необходими продукти:
- 1 чаена чаша царевичен грис
- 1 чаена лъжица сол
- 3 супени лъжици масло
- 120 грама сирене Пекорино или Пармезан (настъргано)
Начин на приготвяне:
Сварете полентата във вода, докато се получи кремообразна консистенция, тя не бива да става суха - в около 5 чаени чаши вода.
Когато качамакът е готов, добавете пармезана и маслото, за да се разтопят.
Подправяте на вкус със сол и черен пипер.
Сервирайте качакама поръсен с малко сирене и черен пипер.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: epicurious.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- Топчета мамалига със сирене
- Полента на пара със зеленчуци
- Мини запеканки от качамак
- Пълнени чушки с качамак и гъби, запечени с кашкавал
- Полента с поширано яйце, авокадо и рукола
- Качамак със скариди, царевица и зеленчуци
- Мини хапки от полента с тиква
- Пай от качамак с лапад, праз и спанак
- Полента със сушени домати и розмарин
- Запечена полента с домати, патладжани и моцарела
Коментари към Качамак с пармезан и пипер