Начало Хранене Рецепти Основни ястия От зърнени и бобови Качамак с пармезан и пипер

Качамак с пармезан и пипер

Качамак с пармезан и пипер - изображение

Необходими продукти:

  • 1 чаена чаша царевичен грис
  • 1 чаена лъжица сол
  • 3 супени лъжици масло
  • 120 грама сирене Пекорино или Пармезан (настъргано)

Начин на приготвяне:

Сварете полентата във вода, докато се получи кремообразна консистенция, тя не бива да става суха - в около 5 чаени чаши вода.

Когато качамакът е готов, добавете пармезана и маслото, за да се разтопят.

Подправяте на вкус със сол и черен пипер.

Сервирайте качакама поръсен с малко сирене и черен пипер.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: epicurious.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецепти