Качамак с пармезан и пипер
Необходими продукти:
- 1 чаена чаша царевичен грис
- 1 чаена лъжица сол
- 3 супени лъжици масло
- 120 грама сирене Пекорино или Пармезан (настъргано)
Начин на приготвяне:
Сварете полентата във вода, докато се получи кремообразна консистенция, тя не бива да става суха - в около 5 чаени чаши вода.
Когато качамакът е готов, добавете пармезана и маслото, за да се разтопят.
Подправяте на вкус със сол и черен пипер.
Сервирайте качакама поръсен с малко сирене и черен пипер.
За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: epicurious.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- Питки от качамак с яйце
- Полента с чери домати, кашкавал и козе сирене
- Пикантен качамак с кайма, чушки и пармезан
- Полента със сушени домати и розмарин
- Полента със сирена и гъби
- Полента с гъби и мащерка
- Пълнени чушки с качамак и гъби, запечени с кашкавал
- Мини хапки от полента с тиква
- Царевичен хляб с тиква
- Полента с домати, моцарела и маслини
Коментари към Качамак с пармезан и пипер