Пълнени чушки с ориз и гъби в доматен сос
Необходими продукти:
чушки за пълнене
1 част гъби
1 част праз
1,5 части дългозърнест ориз
1/2 част нарязан магданоз
1 част настъргани моркови
доматено пюре
олио
гореща вода
сладък червен пипер
смлян черен пипер
сол
Начин на приготвяне:
Нарежете гъбите и ги запържете за кратко на силен огън, добавете ориза, намалете температурата и пържете 10 минути, бъркайки непрекъснато. Сложете праза, нарязан на кръгчета, оставете още 5 минути сместа на котлона. Налейте горещата вода (почти да покрива плънката), затворете съда плътно с капак и оставете всичко да се задушава в продължение на 10 минути на бавен огън. Когато свалите от котлона, добавете магданоза и овкусете със сол и пипер.
Напълнете почистените и подготвени чушки с получената плънка.
Изсипете доматеното пюре в подходящ дълбок съд, прибавете настърганите моркови и в този сос подредете чушките. Долейте с вода и разбъркайте много внимателно, за да се получи еднородна течност от водата и пюрето с морковите. Затворете съда с капак и оставете ястието да се задушава на бавен огън за около половин час.

Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- Пълнени чушки с елда в зеленчуков бульон с чесън
- Пълнени панирани люти чушки
- Пълнени чушки с ориз и зеле
- Пълнени чушки с гъби, лук, кайма и кашкавал
- Пълнени чушки със сирена в бекон
- Пълнени чушки с шунка, гъби и моцарела
- Консервирани пълнени чушки със зеле и моркови
- Пълнени чушки с просо и гъби
- Пълнени чушки с бекон, моцарела и маслини
- Пълнени чушки с варени яйца
Коментари към Пълнени чушки с ориз и гъби в доматен сос