Пълнени чушки с кайма, запечени с кашкавал

Необходими продукти:
6 чушки за пълнене
400 - 500 грама кайма
1 морков
1 глава лук
2 домата
2 - 3 скилидки чесън
100 грама кашкавал
олио
черен пипер на вкус
заквасена сметана (или майонеза) на вкус
Начин на приготвяне:
Разрежете чушките на две по дължина, почистете ги от семената.
Нарежете лука на ситно, моркова настържете и ги изпържете в олио.
Доматите нарежете на парчета, чесъна накълцайте ситно.
Прибавете всички зеленчуци към каймата и разбъркайте хубаво.
Напълнете половинките чушки с получената смес, подредете ги в тава. Върху всяка сложете по парче домат, сметана или майонеза, налейте и малко вода (1 чаша).
Сложете да се изпекат във фурната при 200 градуса в продължение на 20 минути. След това извадете, поръсете с настърган кашкавал и върнете да се запекат (около 10 минути).
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Задушена елда с кайма, доматено пюре и лук
- Пълнени патладжани с кайма, домати и кашкавал
- Пълнени чушки с шунка, гъби и моцарела
- Панирани шницели от кайма
- Картофени гнезда с пилешка кайма и кашкавал
- Пълнени чушки с елда в зеленчуков бульон с чесън
- Консервирани пълнени чушки със зеле и моркови
- Пица с кайма
- Гнезда от кайма с пикантна плънка от чедър и бекон
- Печени тиквички с кайма, ориз и домати на фурна
Коментари към Пълнени чушки с кайма, запечени с кашкавал