Пълнени чушки с кайма, запечени с кашкавал
Необходими продукти:
6 чушки за пълнене
400 - 500 грама кайма
1 морков
1 глава лук
2 домата
2 - 3 скилидки чесън
100 грама кашкавал
олио
черен пипер на вкус
заквасена сметана (или майонеза) на вкус
Начин на приготвяне:
Разрежете чушките на две по дължина, почистете ги от семената.
Нарежете лука на ситно, моркова настържете и ги изпържете в олио.
Доматите нарежете на парчета, чесъна накълцайте ситно.
Прибавете всички зеленчуци към каймата и разбъркайте хубаво.
Напълнете половинките чушки с получената смес, подредете ги в тава. Върху всяка сложете по парче домат, сметана или майонеза, налейте и малко вода (1 чаша).
Сложете да се изпекат във фурната при 200 градуса в продължение на 20 минути. След това извадете, поръсете с настърган кашкавал и върнете да се запекат (около 10 минути).
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Картофени гнезда с пилешка кайма и кашкавал
- Пълнен праз с кайма (2 варианта)
- Прясно зеле, задушено с кайма и ориз
- Бутер баница с кайма
- Задушена елда с кайма, доматено пюре и лук
- Пълнени чушки с ориз и зеле
- Панирани шницели от кайма
- Хапки от кайма с топено сирене и чесън
- Гнезда от кайма с яйца в доматен сос
- Пълнени чушки с елда в зеленчуков бульон с чесън
Коментари към Пълнени чушки с кайма, запечени с кашкавал