Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Пълнени чушки с пилешка кайма и бекон

Пълнени чушки с пилешка кайма и бекон

Пълнени чушки с пилешка кайма и бекон - изображение

Необходими продукти:

  • 4 сладки чушки за пълнене (с общо тегло около 400 грама)
  • 500 грама пилешко филе
  • подправки (сол, черен пипер и други по избор)
  • 2 парчета бекон (може да заместите с шунка)
  • 5-6 обелени домата
  • 3 супени лъжици накълцан магданоз
  • 1 яйце
  • сол, кайенски, сладък червен и черен пипер
  • 2 супени лъжици галета
  • краве масло
  • 125 милилитра готварска сметана или заквасена
  • лимонов сок
  • сос Уорчестър


Начин на приготвяне:

Измийте чушките, разрежете ги на две по дължина и отстранете семената и твърдите "прегради" от вътрешността, която поръсете със сол и черен пипер.

Смелете пилешкото филе, бекона нарежете на малки кубчета.

Два от доматите разрежете на половина, почистете от семената и месестата част, а останалото нарежете на ивици, които смесете с парченцата бекон.

Към каймата добавете магданоза, яйцето, черен и кайенски пипер, соса Уорчестър, доматите с бекона и подсолете.

С тази смес напълнете половинките чушки и поръсете с галета. Най-отгоре сложете по парченце масло и подредете в предварително намазнена тава.

Останалите домати нарежете на четвъртинки и разпределете в съда около чушките, сложете също месестата част от доматите, която отстранихте по-рано.

Към предпочитаната сметана добавете лимонов сок на вкус, червен и черен пипер, сол. Залейте чушките със соса и поставете тавата във фурната, без да затваряте с капак.

Нека ястието се приготвя при температура от 200 градуса за около половин час.

Поднесете пълнените чушки леко охладени.


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: segodnya.ua

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЗдравни съветиСнимкиЛюбопитноДиети