Пълнени чушки с пилешка кайма и бекон
Необходими продукти:
- 4 сладки чушки за пълнене (с общо тегло около 400 грама)
- 500 грама пилешко филе
- подправки (сол, черен пипер и други по избор)
- 2 парчета бекон (може да заместите с шунка)
- 5-6 обелени домата
- 3 супени лъжици накълцан магданоз
- 1 яйце
- сол, кайенски, сладък червен и черен пипер
- 2 супени лъжици галета
- краве масло
- 125 милилитра готварска сметана или заквасена
- лимонов сок
- сос Уорчестър
Начин на приготвяне:
Измийте чушките, разрежете ги на две по дължина и отстранете семената и твърдите "прегради" от вътрешността, която поръсете със сол и черен пипер.
Смелете пилешкото филе, бекона нарежете на малки кубчета.
Два от доматите разрежете на половина, почистете от семената и месестата част, а останалото нарежете на ивици, които смесете с парченцата бекон.
Към каймата добавете магданоза, яйцето, черен и кайенски пипер, соса Уорчестър, доматите с бекона и подсолете.
С тази смес напълнете половинките чушки и поръсете с галета. Най-отгоре сложете по парченце масло и подредете в предварително намазнена тава.
Останалите домати нарежете на четвъртинки и разпределете в съда около чушките, сложете също месестата част от доматите, която отстранихте по-рано.
Към предпочитаната сметана добавете лимонов сок на вкус, червен и черен пипер, сол. Залейте чушките със соса и поставете тавата във фурната, без да затваряте с капак.
Нека ястието се приготвя при температура от 200 градуса за около половин час.
Поднесете пълнените чушки леко охладени.
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: segodnya.ua
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Картофени гнезда с пилешка кайма и кашкавал
- Пълнен праз с кайма (2 варианта)
- Прясно зеле, задушено с кайма и ориз
- Бутер баница с кайма
- Задушена елда с кайма, доматено пюре и лук
- Пълнени чушки с ориз и зеле
- Панирани шницели от кайма
- Хапки от кайма с топено сирене и чесън
- Гнезда от кайма с яйца в доматен сос
- Пълнени чушки с елда в зеленчуков бульон с чесън
Коментари към Пълнени чушки с пилешка кайма и бекон