Пълнени чушки с кайма и ориз
Необходим продукти:
20 червени чушки
700 грама кайма по ваш избор
100 грама ориз (1/2 чаша)
300 грама лук (2 големи глави)
150 грама моркови (1 морков)
2 домата
100 грама сметана
3 с. л. олио
2 скилидки чесън
магданоз
сол и черен пипер - на вкус
Начин на приготвяне:
Почистете чушките от опашките, семената и измийте. Намачкайте чесъна и го добавете към каймата. Нарежете лука и го запържете, а когато това стане сложете и настъргания морков. Отделете 2 лъжици от запържените зеленчуци. Може да добавите малко доматено пюре или нарязан на ситно домат и да задушите, докато не се изпари течността.
Сварете ориза до полуготовност и го смесете с каймата. Прибавете изпържените зеленчуци (без заделеното количество), сол, пипер и може малко магданоз. С тази плънка напълнете чушките и ги подредете в тенджера с отвора нагоре. Налейте малко вода (до средата на чушките). Прибавете отделените зеленчуци, останалото количество домат, сметаната и оставете ястието да се задушава в продължение на около 40 минути.
Преди да поднесете, поръсете с нарязан магданоз.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- Пълнени чушки с ориз и зеле
- Пълнени чушки с елда в зеленчуков бульон с чесън
- Пълнени камби с пилешко месо, пармезан и моцарела
- Пълнени чушки с булгур, гъби и стафиди
- Пълнени сушени чушки с боб и праз лук
- Пълнени чушки с леща и зеленчуци
- Пълнени чушки в сметанов сос с лук
- Пълнени чушки с ориз, доматен сос и балсамов оцет
- Пълнени чушки със сирене котидж, маслини и лук
- Консервирани пълнени чушки със зеле и моркови
Коментари към Пълнени чушки с кайма и ориз