Пълнени чушки с кайма и царевица в доматен сос и кашкавалена коричка
Необходими продукти:
4-6 чушки за пълнене
1 яйце
1/2 връзка магданоз
1 филия стар хляб
1 супена лъжица доматено пюре
1 глава лук
120-130 милилитра бульон по избор
400 грама консервирана царевица
500 грама кайма смес
100 грама кашкавал по желание
2 пера зелен лук
сол и смлян черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Залейте филията хляб с вода, за да омекне, след това отцедете течността. Обелете главата стар лук, нарежете на ситно, а зеления - на тънки кръгчета. Магданоза накълцайте.
Измийте чушките, подсушете, махнете дръжките и почистете от семената.
Загрейте фурната до 200 градуса.
Към каймата прибавете отцедения от водата хляб, нарязаната глава лук и яйцето, сложете подправки на вкус, царевичните зърна (без течността от консервата), зеления лук и магданоза. Омесете всичко. С получената смес напълнете чушките.
Разтворете доматеното пюре в бульона и изсипете в дълбок съд за печене. След това в него подредете чушките и ги поръсете с настърган кашкавал, ако предпочитате.
Изпечете ястието в загрятата фурна в продължение на 45 минути.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Пълнени чушки с ориз и зеле
- Пълнени чушки с елда в зеленчуков бульон с чесън
- Пълнени камби с пилешко месо, пармезан и моцарела
- Пълнени чушки с булгур, гъби и стафиди
- Пълнени сушени чушки с боб и праз лук
- Пълнени чушки с леща и зеленчуци
- Пълнени чушки в сметанов сос с лук
- Пълнени чушки с ориз, доматен сос и балсамов оцет
- Пълнени чушки със сирене котидж, маслини и лук
- Консервирани пълнени чушки със зеле и моркови
Коментари към Пълнени чушки с кайма и царевица в доматен сос и кашкавалена коричка