Печени яйца в пълнени чушки

Необходими продукти:
- 6 червени, оранжеви или жълти чушки
- 50 грама масло
- 1 супена лъжица зехтин
- 2 нарязани ситно скилидки чесън
- 1/2 глава лук, нарязана на ситно
- 1-2 сладки картофа, нарязани на кубчета
- 1 чаена лъжичка суха мащерка
- фина морска сол на вкус
- 2 супени лъжици бренди
- 50 грама натрошено сирене Рикота
- 2 чаени чаши доматен сос
- черен пипер на вкус
- 6 яйца
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната на 200 градуса, почистете, измийте и бланширайте чушките в гореща вода за 10 минути. Охладете, прецедете и ги подсушете.
В тиган сгорещете маслото и зехтина, добавете нарязаните лук, чесън, сладки картофи и подправете с мащерката. Разбъркайте, овкусете със сол, черен пипер, бренди и оставете плънката да къкри на слаб огън до полуготовност.
Напълнете чушките със сместа, поръсете със сирената, чукнете яйцата и запечете във фурната за 15-20 минути. Поднесете ястието топло, гарнирано с доматения сос.
Добър апетит!
Източник:
foodiecrush.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Печени яйца на фурна със сметана, чесън и кашкавал
- Консервирани пълнени чушки със зеле и моркови
- Пълнени чушки с шунка, гъби и моцарела
- Броколи с лук и яйца на фурна
- Пълнени чушки с ориз и зеле
- Пълнени чушки с елда в зеленчуков бульон с чесън
- Пълнени чушки с пилешко, моцарела и домати
- Турска закуска менемен с яйца и млечен сос със сумак
- Пълнени камби с пилешко месо, пармезан и моцарела
- Яйца със спанак и кисело мляко
Коментари към Печени яйца в пълнени чушки