Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Броколи с лук и яйца на фурна

Броколи с лук и яйца на фурна

Броколи с лук и яйца на фурна - изображение

Необходими продукти:

  • 2 глави броколи
  • 2 глави лук
  • 6 яйца
  • 2 моркова
  • 1 супена лъжица зехтин
  • сол и черен пипер на вкус
  • по щипка риган и сух босилек

 

Начин на приготвяне:

Измийте броколите, разделете на съцветия. Главите лук и морковите обелете, лука нарежете, а морковите настържете.

Бланширайте броколите за 3-5 минути в кипяща подсолена вода, те трябва да останат хрупкави.

Изпържете лука и морковите в зехтина, след което ги прехвърлете в огнеупорна тава и върху тях разпределете броколите и поръсете с по щипка риган и босилек, сол и черен пипер.

Разбийте яйцата, с тях залейте съдържанието на съда и го поставете във фурната, която предварително сте сгорещили на 200 градуса.

След 15 минути ястието ще бъде готово за поднасяне.

Добър апетит!

 

За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: eda.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиНовиниХрани и ястияЗдравни съветиЛюбопитноАлтернативна медицинаДиетиХранене при...БотаникаЛайфстайлАнкетиВидеоСнимки