Броколи с лук и яйца на фурна
Необходими продукти:
- 2 глави броколи
- 2 глави лук
- 6 яйца
- 2 моркова
- 1 супена лъжица зехтин
- сол и черен пипер на вкус
- по щипка риган и сух босилек
Начин на приготвяне:
Измийте броколите, разделете на съцветия. Главите лук и морковите обелете, лука нарежете, а морковите настържете.
Бланширайте броколите за 3-5 минути в кипяща подсолена вода, те трябва да останат хрупкави.
Изпържете лука и морковите в зехтина, след което ги прехвърлете в огнеупорна тава и върху тях разпределете броколите и поръсете с по щипка риган и босилек, сол и черен пипер.
Разбийте яйцата, с тях залейте съдържанието на съда и го поставете във фурната, която предварително сте сгорещили на 200 градуса.
След 15 минути ястието ще бъде готово за поднасяне.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: eda.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
САНГВИНОРМ ПЛЮС капсули * 60
ЖАН Д'АРСЕЛ ПРЕСТИЖ БОГАТ ПОДХРАНВАЩ КРЕМ 50 мл
МИОМИН таблетки 450 мг * 120
БИОКЕЪР БИЛКОВ КОМПЛЕКС ЗА ЖЕНИ капсули * 60
ХИП ПЮРЕ СПАГЕТИ С БРОКОЛИ И СМЕТАНОВ СОС И РИБА 220 г 6550
НУТРИКОСТ ОРГАНИК БРОКОЛИ прах 227 г 67231
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- 14 здравни ползи от консумацията на броколи
- Броколи - полезни свойства и противопоказания
- Задушено пилешко с броколи и гъби в сос
- Гарнитура от броколи със зелен фасул и моркови
- Броколи в хрупкава панировка
- Сметанови броколи с гъби и пармезан
- Как да си направим кълнове от броколи в домашни условия
- Салата от краставици с броколи, царевица и семена
- Броколите предпазват от остеоартрит
- Сьомга с броколи, кашкавал и сметана
Коментари към Броколи с лук и яйца на фурна