Броколи с лук и яйца на фурна

Необходими продукти:
- 2 глави броколи
- 2 глави лук
- 6 яйца
- 2 моркова
- 1 супена лъжица зехтин
- сол и черен пипер на вкус
- по щипка риган и сух босилек
Начин на приготвяне:
Измийте броколите, разделете на съцветия. Главите лук и морковите обелете, лука нарежете, а морковите настържете.
Бланширайте броколите за 3-5 минути в кипяща подсолена вода, те трябва да останат хрупкави.
Изпържете лука и морковите в зехтина, след което ги прехвърлете в огнеупорна тава и върху тях разпределете броколите и поръсете с по щипка риган и босилек, сол и черен пипер.
Разбийте яйцата, с тях залейте съдържанието на съда и го поставете във фурната, която предварително сте сгорещили на 200 градуса.
След 15 минути ястието ще бъде готово за поднасяне.
Добър апетит!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: eda.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МИОМИН таблетки 450 мг * 120
АЛАЙВ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА ДЕЦА желирани таблетки * 30
ВИТАЛЕРС СУЛФОРАФАН (ОТ БРОКОЛИ) таблетки * 120
НовУЛТИМАТ МЕЙЛ ЕНЕРДЖИ капсули * 60 НАТУРАЛ ФАКТОРС
ВИКТОРИЯ БЮТИ ШИЙТ МАСКА С АВОКАДО, БРОКОЛИ И КИВИ 20 мл
САНГВИНОРМ ПЛЮС капсули * 60
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- 14 здравни ползи от консумацията на броколи
- Броколи на фурна с чесън и пармезан
- Пикантни спагети с кълнове от броколи
- Яденето на зелени листни зеленчуци през бременността предпазва бебето от астма
- Запеканка от моркови с яйца
- Броколите могат да предпазят белите дробове от увреждане
- Печени яйца с лук и соев сос
- Крем супа от броколи и кейл
- Печени броколи с чесън и лимонов сок
- Хрупкави крокети с броколи
Коментари към Броколи с лук и яйца на фурна