Бързо гювече в тиган
Необходими продукти:
- 3-4 картофа
- 200 грама пресни печурки
- 200 грама сурова наденица
- 2-3 меки домата
- 2 скилидки чесън
- 100 грама пресен спанак
- 1-2 сурови чушки
- 2 стръка магданоз
- сол, черен пипер и зехтин
- 1 чаена чаша вода
- 1 яйце
Начин на приготвяне:
Загрейте зехтин и запържете наденицата. Обелете, нарежете лука, картофите, доматите и чесъна на ситно. Сложете ги в тигана и добавете нарязани ситно чушки, печурки, спанак, магданоз.
Подправете със сол, черен пипер, разбъркайте, налейте водата и гответе за 5 минути. Важно е тиганът да е с метална дръжка, за да не се стопи. Загрейте фурната на 200 градуса и запечете гювечето за 30 минути.
Пет минути преди готовност чукнете яйцето в средата и допечете. Поднесете ястието топло, поръсено с пресен магданоз, нарязан ситно.
Добър апетит!
Източник: www.theironyou.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от картофи
- Броколи с лук и яйца на фурна
- Яйца със спанак и кисело мляко
- Миш-маш в гювече с кашкавал и яйце
- Яйца на фурна с шунка и пармезан
- Гювечета със свинско, маринован лук, гъби и картофи
- Шарен боб в гювеч с бекон и чесън
- Гювечета от пилешко с гъби и зеленчуци, запечатани с бутер тесто
- Печени пъдпъдъчи яйца в авокадо
- Гювеч от ориз и домати със заливка
- Печени яйца в прошуто с кашкавал
Коментари към Бързо гювече в тиган