Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Мини гювечета с яйце и пармезан

Мини гювечета с яйце и пармезан

Мини гювечета с яйце и пармезан - изображение

Необходими продукти:

  • 2 супени лъжици пармезан - настърган
  • 1 чаена лъжица накълцана прясна мащерка
  • морска сол
  • 2 скилидки чесън, намачкани
  • черен пипер
  • 2 супени лъжици гхи
  • 2 супени лъжици сметана за готвене
  • 2 яйца

Начин на приготвяне:

Пармезана, чесъна и мащерката смесете в малка купичка, подправете и разбъркайте добре.

Вземете 2 малки чашки за крем карамел и на дъното на всяка сложете по 1 лъжица гхи и 1 лъжица сметана. Разбъркайте добре и печете за 1 минута на 180 градуса.

Извадете от фурната горещите формички и във всяка чукнете по 1 яйце. Поръсете с пармезан и печете 10 минути до готовност на яйцето.

За Framar.bg: Данна Панджарова
Източник: sodelicious.recipes

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛюбопитноЗдравни съветиХрани и ястияСнимкиЛайфстайлНовиниХранене при...ВидеоАнкетиДиетиАлт. медицина