Печени яйца на фурна със сметана, чесън и кашкавал
Необходими продукти:
- 3-4 яйца
- 20 грама краве масло
- 3 супени лъжици готварска сметана
- 1 супена лъжица натурално нишесте
- 2 пресовани скилидки чесън
- сол, черен пипер според вкуса ви
- 100 грама настърган кашкавал
- половин връзка пресен магданоз
- 200 грама ситно нарязан лук
Начин на приготвяне:
Сгорещете маслото и запържете лука и чесъна. Разредете със сметаната, подправете със сол и черен пипер според вкуса ви и пресипете соса в тавичка.
Поръсете с кашкавала, магданоза и чукнете яйцата. Загрейте фурната на 180 градуса, покрийте с лист алуминиево фолио и запечете ястието за 30 минути. Поднесете и се насладете на богатия вкус и аромат.
Бон Апети!
Източник:
maricarmenluna.wordpress.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Яйчени рулца с кашкавал и зелен лук
- Яйца със спанак и кисело мляко
- Броколи с лук и яйца на фурна
- Яйца с пилешки дробчета и домати
- Запеканка от моркови с яйца
- Печени яйца с лук и соев сос
- Яйчени гнезда с пармезан
- Печени яйца с масло и кашкавал в хлебни кошнички
- Запеканка за закуска от яйца и шунка
- Печени яйца в чаша с домати, лук и сметана
Коментари към Печени яйца на фурна със сметана, чесън и кашкавал