Яйце в гювече с картофи, бекон и кашкавал
Необходими продукти:
- 2 чаени чаши настъргани картофи, отцедени и подсушени
- 1/2 чаена чаша настърган кашкавал
- 1/4 чаена чаша лук, нарязан на ситно
- 2 супени лъжици зехтин
- 1/2 чаена лъжичка сол
- 2 супени лъжици бекон, нарязан на ситно и запечен
- 2 супени лъжици пресен магданоз, нарязан на ситно
- 2 яйца със стайна температура
- масло за подмазване
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 220 градуса.
- В голяма купа смесете настърганите картофи, кашкавал, лука, зехтина и солта.
- Разбъркайте добре и разпределете сместа в две гювечета, подмазани с масло.
- По средата на всяко от тях оформете гнездо, в което по-късно ще чукнете яйцето.
- Печете за 30-40 минути до златисто кафяв цвят.
- Извадете гювечетата от фурната и след 5 минути чукнете по 1 яйце.
- Печете още 8-12 минути, според вкуса.
- Поднесете гювечетата, гарнирани с бекон и поръсени с пресен магданоз.
Приятен апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от картофи
- Броколи с лук и яйца на фурна
- Яйца със спанак и кисело мляко
- Яйца на фурна с шунка и пармезан
- Бързо гювече в тиган
- Печени пъдпъдъчи яйца в авокадо
- Печени яйца в прошуто с кашкавал
- Яйца в гювече с пушен бекон, сирене и сметана
- Беконови кошнички с яйце и кашкавал
- Запеканка с яйца и пушена наденица
- Печени яйца с картофи и гъби в сметана
Коментари към Яйце в гювече с картофи, бекон и кашкавал