Яйце в гювече с картофи, бекон и кашкавал

Необходими продукти:
- 2 чаени чаши настъргани картофи, отцедени и подсушени
- 1/2 чаена чаша настърган кашкавал
- 1/4 чаена чаша лук, нарязан на ситно
- 2 супени лъжици зехтин
- 1/2 чаена лъжичка сол
- 2 супени лъжици бекон, нарязан на ситно и запечен
- 2 супени лъжици пресен магданоз, нарязан на ситно
- 2 яйца със стайна температура
- масло за подмазване
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 220 градуса.
- В голяма купа смесете настърганите картофи, кашкавал, лука, зехтина и солта.
- Разбъркайте добре и разпределете сместа в две гювечета, подмазани с масло.
- По средата на всяко от тях оформете гнездо, в което по-късно ще чукнете яйцето.
- Печете за 30-40 минути до златисто кафяв цвят.
- Извадете гювечетата от фурната и след 5 минути чукнете по 1 яйце.
- Печете още 8-12 минути, според вкуса.
- Поднесете гювечетата, гарнирани с бекон и поръсени с пресен магданоз.
Приятен апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от картофи
- Запеканка от моркови с яйца
- Печени яйца с лук и соев сос
- Яйчени гнезда с пармезан
- Печени яйца с масло и кашкавал в хлебни кошнички
- Запеканка за закуска от яйца и шунка
- Броколи с лук и яйца на фурна
- Печени яйца в чаша с домати, лук и сметана
- Беконови кошнички с яйце и кашкавал
- Яйчени гювечета с боб и сирене Чедър
- Яйца в лодка от авокадо
Коментари към Яйце в гювече с картофи, бекон и кашкавал