Печени яйца с лук и соев сос

Необходими продукти:
- 6 яйца
- 2 глави лук
- 2 супени лъжици захар
- 3 супени лъжици соев сос
- 1 супена лъжица бял винен оцет
- олио
- магданоз или друга зелена подправка
Начин на приготвяне:
Сварете твърдо яйцата, сложете ги в студена вода и когато се охладят, ги обелете. Разрежете ги на две.
Обелете лука и го нарежете на полукръгчета. Сгорещете малко олио и сложете яйцата да се изпекат (запържат), като ги поставяте първо с разреза към дъното на съда и след това обръщате от другата страна. Когато станат златисти, извадете ги и в същата мазнина изпържете лука отново до образуването на златист цвят.
В отделен съд смесете соевия сос със захарта и оцета. Поставете на котлона и нека комбинацията се вари до пълното разтваряне на захарта на бавен огън. Готовия сос оставете да се охлади. Изсипете лука в подходяща чиния, върху него подредете яйцата и ги полейте със соса. Поръсете ястието с нарязан пресен магданоз.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- Зеленчукови салати
- Запеканка от моркови с яйца
- Яйчени гнезда с пармезан
- Печени яйца с масло и кашкавал в хлебни кошнички
- Запеканка за закуска от яйца и шунка
- Броколи с лук и яйца на фурна
- Печени яйца в чаша с домати, лук и сметана
- Беконови кошнички с яйце и кашкавал
- Яйчени гювечета с боб и сирене Чедър
- Яйца в лодка от авокадо
- Печени яйца с колбас, сметана и пармезан
Коментари към Печени яйца с лук и соев сос