Печени яйца с лук и соев сос
Необходими продукти:
- 6 яйца
- 2 глави лук
- 2 супени лъжици захар
- 3 супени лъжици соев сос
- 1 супена лъжица бял винен оцет
- олио
- магданоз или друга зелена подправка
Начин на приготвяне:
Сварете твърдо яйцата, сложете ги в студена вода и когато се охладят, ги обелете. Разрежете ги на две.
Обелете лука и го нарежете на полукръгчета. Сгорещете малко олио и сложете яйцата да се изпекат (запържат), като ги поставяте първо с разреза към дъното на съда и след това обръщате от другата страна. Когато станат златисти, извадете ги и в същата мазнина изпържете лука отново до образуването на златист цвят.
В отделен съд смесете соевия сос със захарта и оцета. Поставете на котлона и нека комбинацията се вари до пълното разтваряне на захарта на бавен огън. Готовия сос оставете да се охлади. Изсипете лука в подходяща чиния, върху него подредете яйцата и ги полейте със соса. Поръсете ястието с нарязан пресен магданоз.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- Зеленчукови салати
- Броколи с лук и яйца на фурна
- Яйца със спанак и кисело мляко
- Беконови кошнички с яйце и кашкавал
- Яйца на фурна с шунка и пармезан
- Бързо гювече в тиган
- Печени пъдпъдъчи яйца в авокадо
- Печени яйца в прошуто с кашкавал
- Турска закуска менемен с яйца и млечен сос със сумак
- Запеканка с яйца и пушена наденица
- Яйца в гювече с пушен бекон, сирене и сметана
Коментари към Печени яйца с лук и соев сос