Гювечета от яйца с гъби, доматен сос и моцарела

Необходими продукти:
- 2 яйца
- 2 супени лъжици зехтин
- 4 печурки
- лук (малка глава)
- морков (неголям)
- сладка чушка (малка)
- 1/2 чаена чаша доматен сос
- 50 грама моцарела
- 1 чаена лъжица майонеза
- стрък целина
- черен пипер, зелени подправки и сол
Начин на приготвяне:
Нарежете (не прекалено ситно) лука, чушката и моркова. Печурките разрежете на няколко едри парчета.
Изпържете зеленчуците до омекване в зехтина (температурата да не бъде много висока). Налейте доматения сос и нека всичко се задушава за 5-10 минути. Подправете според вкуса си (може да използвате босилек и магданоз).
Получава се гъст сос, половината от който налейте в гювече. В средата на течността направете "отвор", в който чукнете едното яйце, като се стараете да запазите жълтъка цял.
Поръсете с настъргана моцарела и сложете половин лъжичка майонеза.
По същия начин пригответе още едно гювече.
Поставете съдовете във фурната и след 10-15 минути ястието ще бъде готово.
Да ви е вкусно!
За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: vmirevkusnogo.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Запеканка от моркови с яйца
- Печени яйца с лук и соев сос
- Гювечета от ориз с гъби, зеленчуци и чесън
- Рибени гювечета с масло и зеленчуци
- Френският терин - специален готварски съд и вкусно ястие
- Гювечета от пилешко с гъби и зеленчуци, запечатани с бутер тесто
- Гювечета от треска с боб и зеленчуци
- Яйчени гнезда с пармезан
- Гювечета от картофи с гъби и лук
- Печени яйца с масло и кашкавал в хлебни кошнички
Коментари към Гювечета от яйца с гъби, доматен сос и моцарела