Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Гювечета от яйца с гъби, доматен сос и моцарела

Гювечета от яйца с гъби, доматен сос и моцарела

Гювечета от яйца с гъби, доматен сос и моцарела - изображение

Необходими продукти:

  • 2 яйца
  • 2 супени лъжици зехтин
  • 4 печурки
  • лук (малка глава)
  • морков (неголям)
  • сладка чушка (малка)
  • 1/2 чаена чаша доматен сос
  • 50 грама моцарела
  • 1 чаена лъжица майонеза
  • стрък целина
  • черен пипер, зелени подправки и сол

 

Начин на приготвяне:

Нарежете (не прекалено ситно) лука, чушката и моркова. Печурките разрежете на няколко едри парчета.

Изпържете зеленчуците до омекване в зехтина (температурата да не бъде много висока). Налейте доматения сос и нека всичко се задушава за 5-10 минути. Подправете според вкуса си (може да използвате босилек и магданоз).

Получава се гъст сос, половината от който налейте в гювече. В средата на течността направете "отвор", в който чукнете едното яйце, като се стараете да запазите жълтъка цял.

Поръсете с настъргана моцарела и сложете половин лъжичка майонеза.

яйце

По същия начин пригответе още едно гювече.

моцарела

Поставете съдовете във фурната и след 10-15 минути ястието ще бъде готово.

яйца

Да ви е вкусно!


За framar.bg: Радостина Райчева
Източник: vmirevkusnogo.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиХрани и ястияЛайфстайлЛюбопитноХранене при...НовиниВидеоАнкетиСнимкиДиетиАлтернативна медицина