Пълнени чушки с кускус и гъби

Необходими продукти:
8 чушки за пълнене
400 грама гъби
150 грама кускус
150 грама кашкавал
2 скилидки чесън
копър, мащерка, магданоз на вкус
4 супени лъжици зехтин
щипка смлян червен пипер
сол и смлян черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Залейте кускуса с вода, която да го покрива с 1 сантиметър, сложете сол, затворете съда с капак и оставете така за 5 минути. След това разбъркайте, налейте зехтина и нека сместа престои още 5 минути. Кускусът трябва да поеме водата напълно.
Отрежете горната част на чушките, почистете от семената, напръскайте зеленчуците със зехтин и поставете във фурната за 15 минути при температура от 180 градуса, за да се изпекат до полуготовност.
Нарежете гъбите на малки парчета, чесъна на тънко, кашкавала настържете, а зелените подправки накълцайте ситно.
Изпържете гъбите заедно с чесъна в зехтина за около 7-10 минути, накрая сложете щипка червен пипер.
Смесете гъбите с кускуса, зелените подправки, овкусете със сол и смлян черен пипер.
С получената ароматна комбинация напълнете чушките, поръсете ги с настъргания кашкавал и върнете във фурната за 20 минути. Чушките трябва да омекнат, а кашкавалът да се разтопи.
Поднесете ястието горещо.
Добър апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- Панирани пълнени чушки с картофи, бекон и топено сирене
- Пълнени чушки със сирене котидж, маслини и лук
- Пълнени чушки с елда в зеленчуков бульон с чесън
- Пълнени камби с пилешко месо, пармезан и моцарела
- Пълнени чушки с просо и гъби
- Панирани пълнени чушки на фурна
- Пълнени чушки с яйце и сирене на фурна
- Пълнени чушки с булгур, гъби и стафиди
- Пълнени чушки с пилешка кайма и бекон
- Пълнени чушки в сметанов сос с лук
Коментари към Пълнени чушки с кускус и гъби